Kuiz Smile..Smile..Smile.. Semuanya Ada Di Sini

Sunday, May 23, 2010

Kuiz Smile..Smile..Smile.. Semuanya Ada Di Sini



Rujuk entri Syarat-Syarat Kuiz Smile..Smile..Smile.. terlebih dahulu.Semoga berjaya menjawab soalan-soalan ini.. Good luck!

Soalan 1
Apakah nama gelaran yang diberikan pada kucing yang terdapat di dalam logo kuiz ini? Nyatakan spesiesnya.

Soalan 2
Apakah nama anugerah yang Mia terima daripada Open University Malaysia baru-baru ini?

Soalan 3
Apakah nama model dan jenis kereta yang sedang digunakan oleh Mia sekarang?

Soalan 4
Apakah warna beg P1 yang Mia terima daripada Project Alpha?

Soalan 5
Nyatakan tarikh pernikahan dan persandingan Mia.

Soalan 6

Di manakah Mia ingin bercuti dengan suaminya di dalam artikel My Dream Destination?

Soalan 7
Berapakah harga minuman Cool Blog yang selalu Mia beli di Giant Tampoi?

Soalan 8
Halba merupakan antara ubatan yang tertua di dunia. Ada berapa khasiat halba ini jika ianya diminum sebagai teh?

Soalan 9
Apakah 2 tips yang sesuai dalam mendidik anak supaya pandai dalam bahasa Inggeris?

Soalan 10
Buah Durian Belanda atau buah Graviola telah diuji lebih dari 20 makmal, sejak tahun 1970-an hingga beberapa tahun berikutnya. Apakah hasil ujikaji dari ekstrak (sari) buah ini?

Soalan 11
Berikan 2 tabiat yang boleh merosakkan otak?

Soalan 12
Tanda-tanda sakit yang selalu kita rasakan berhubung kait dengan fungsi badan yang lain. Berikan maksud tanda-tanda sakit berikut:-
•    Batuk dan berasa gatal di kerongkong
•    Mulut berbau busuk

Soalan 13
Ada berapakah tips untuk mengurangkan keletihan bekerja?

Soalan 14
Sebutan yang simple tetapi sukar untuk di lafazkan, I Love You. Nyatakan sebutan ini di dalam Bahasa Itali dan Korea.

Soalan 15
Segala aspek kehidupan ini bermula dari hati. Jelaskan 2 cara bagaimana untuk mencuci hati.

Soalan 16
Dalam cerita bangau, ada berapa ekor bangaukah yang sedang berehat di dalam tasek? Apakah motif sebenar yang hendak disampaikan?

Soalan 17
Senaraikan 6 jenis bos yang teruk.

Soalan 18
Ada berapa jenis bahan yang diperlukan untuk menyediakan kuih badak berendam?

Soalan 19
Berapakah kalori diperlukan oleh lelaki dan wanita dewasa dalam sehari?

Soalan 20
Karangkan kata-kata kreatif anda untuk B.L.O.G. M.I.A. (dalam 15 perkataan)

38 comments:

  1. huhuhu nak kena bookmark dan buat revision balik ni

    ReplyDelete
  2. good luck akuvision

    @ mia - pemenang berdasarkan penghantar jawapan betul plg cepat ker?

    ReplyDelete
  3. Ok.. Sempat. Masa yang diberikan selama 10 hari. Selamat menjawab!

    ReplyDelete
  4. Jawapan semuanya ada dalam blog mia... Katakan tempat pertama ada 2 orang yang jawab dengan tepat. Pengadil akan bezakan melalui kata-kata yang paling kreatif (soalan 20).

    Tak perlu hantar awal. Pengadil akan check jawapan selepas tarikh tutup.

    ReplyDelete
  5. alahai. tengah blogwalking plak la jumper mende nih. japgi da abes blogwalking carik balik blog nih. :)

    ReplyDelete
  6. hye kak mia!
    ifa join ek..
    cek la email nt..ifa dh send..nie url kt blog ifa..=)

    http://tiefazatie.blogspot.com/2010/05/kuiz-smilesmilesmile.html

    ReplyDelete
  7. cik mia, cik asfz join juga..
    hahahaha~
    tapi soklan lom abiz jawab..hehe..

    ni url;
    http://asfzlily.blogspot.com/2010/05/kuiz-smilesmilesmile.html

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum kak mia
    saya sertai
    entri dah siap
    soalan tengah dalam perjalanan :)

    http://cicakgirls.blogspot.com/2010/05/kuiz-smilesmilesmile.html

    ReplyDelete
  9. huhu ain da join n siap kak~
    http://xoxo-chocolaticious.blogspot.com/2010/05/kuiz-smilesmilesmile.html

    t check email 4 d answers.. =P

    ReplyDelete
  10. salam..
    cik mia, kite dah hantar jawapan kat email cik mia..
    dapt x?
    inform kite ek klw damage..

    http://asfzlily.blogspot.com/2010/05/kuiz-smilesmilesmile.html

    ReplyDelete
  11. Aigooo, pecah pala eden #_#. Akak mia kna wat kursus dlu nih. hehehe

    ReplyDelete
  12. ulamak....banyaknya soalan nak kene jawab ni.... ni dah mcm soalan exam utk 1 1/2 jam ni....

    ReplyDelete
  13. fatin join gak nihh url hehe

    http://atinanani.blogspot.com/2010/05/kuiz-smilesmilesmile.html

    ReplyDelete
  14. weeeee...
    bnyk gak respond kak...
    bgus gak..
    huhu..
    soalan mcm best jek..
    nk join gak la..
    bleh???

    ReplyDelete
  15. semua follower mia boleh join... jangan malu-malu... jangan segan-segan...

    ReplyDelete
  16. salam Kak Mia , Wan dah join..and dah send ke mial kak Mia

    nie entri untuk kontest nie..

    http://wanhazel.blogspot.com/2010/05/kuiz-smilesmilesmile.html

    owh ya..wan perlu letak tak banner contest kat side blog wan??

    ReplyDelete
  17. terpulang... yang penting kat entri wan tuh ada logo kuiz ini.

    ReplyDelete
  18. ni kalau tak pas nak kena repeat paper ke?

    ReplyDelete
  19. miahahhaha...susa la soklan nie...mst boleh fail nie...hahahha...

    ReplyDelete
  20. uikkk hehehe... xyah repeat tahun ni... tahun depan baru repeat lagi...

    setiap soalan ada markah2nya... jawab ajelah... asalkan pandai cari kat mana artikel tu berada..

    ReplyDelete
  21. salam mia..

    saya dah join..nie link dia:

    http://gewecun-myhiro.blogspot.com/2010/05/kuiz-smilesmilesmiletarikh.html

    jawapan pun dah antar..guna email:

    curlygewe@yahoo.com

    id follower:gewecun


    tenkiuuuu

    ReplyDelete
  22. salam ceria selalu
    hehe..ngan pantas nya sye menaip entry semata-mata nak masuk kuiz ni..walaupon baru tau hari ni dan telah terlewat beberapa hari..tapi sye tetap nak masuk kuiz..xkire ar..hehehe..

    entry dah buat kat sini

    http://sitinurohaidah.blogspot.com/2010/05/kuiz-smilesmilesmile.html

    tinggal jawapannya aje..ni email sya rohaidahsadun@gmail.com

    kalau dapat email dari nama rohaidahsadun@gmail.com tu maknenye sye dah anto jawapan la tu eh..hehe..

    akhir kata..salam ceria dan bahagia selalu..=)

    ReplyDelete
  23. salam..mieran dah join contest ni..tapi agak terlewat..jawapan belum dihantar lagi..huhuhu..jawapan kena hantar sebelum tarikh tutup kan..sempat lagi kot :)

    ni url entry mieran

    http://www.mieran87.co.cc/2010/05/kuiz-smilesmilesmile.html

    ReplyDelete
  24. ya. yang penting buat entri dulu kat blog masing-masing... jawapan mesti dihantar ke email mia sebelum tarikh tutup.

    terima kasih kerana menyertai kuiz ini. masih belum terlambat lagi. yang lain-lain tu, cuba lah masuk sekali...

    ReplyDelete
  25. salam Mia Liana..
    jawapan kuiz telah pon dihantar kepada Mia Liana.. email saya rohaidah@gmail.com dan dada_mst@yahoo.com

    ReplyDelete
  26. Kak kite join tau...
    ni link kite...
    http://mechickolatino.blogspot.com/2010/05/kuiz-smilesmilesmile.html

    ReplyDelete
  27. kue nk masuk..p xsempat la..bz ngn final p0jek..owhhh HELP me. :)

    ReplyDelete
  28. dah email ..

    http://illafira.blogspot.com/2010/05/kuiz-smilesmilesmile.html

    ReplyDelete
  29. dah jawab n dah e-mail
    http://honeyd83.blogspot.com/2010/05/kuiz-smilesmilesmile-semuanya-ada-di.html

    ReplyDelete
  30. dah siap dan dah hantar email =)

    http://mimpisibunga.blogspot.com/2010/05/kuiz-smilesmilesmile.html

    ReplyDelete
  31. salam'alayk..

    kak mia, sy join jgak,
    n this is my url:
    bismillah...~

    http://khazinatulhumaira.blogspot.com/2010/05/blog-post.html

    syukran, wa barakallah.. =)

    ReplyDelete
  32. Wah! jenuh tu nak carik jawapan sume tu..takde talian hayat ker?

    ReplyDelete
  33. Talian hayatnya cuma ada blog ini saja. Cari pelan2. Sempat lagi ni. Jangan tensen2... senyumlah selalu.

    ReplyDelete
  34. Bismillahirrahmanirrahim,

    Salam kak Mia, nie url entry saya

    http://babybiey.blogspot.com/2010/05/kuiz-smilesmilesmile.html

    Kak Mia, saya dah join..Puh, jampi akak sikit..Harap2 saya dapat menang ;)

    ReplyDelete
  35. nak jawab ni kena study dulu nampak gayanya..... boleh dapat tempat pertama kira ok ler...

    ReplyDelete
  36. Uikkk hehehe. yang penting entri url dah siap serta hantar jawapan ke emel Mia sebelum 12.00 tengah malam ni...

    selamat mencuba!

    ReplyDelete
  37. waa baru tau, sempat ke x ni huhu~

    ReplyDelete
  38. kak mia mieran da tukar link blog yang baru/link entry pun tertukar ni..ni yg baru

    http://mieran87.blogspot.com/2010/05/kuiz-smilesmilesmile.html

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.

Top Supporters March 2017