image Final Touch Up Di Blog Telah Siap - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Wednesday, 26 September 2012

# Blog Matters

Final Touch Up Di Blog Telah Siap

Aduhai macam-macam Mia cuba letak itu dan ini. Tengok tutorial sana dan sini. Final touch up untuk blog ini akhirnya siap sepenuhnya. Jadi nampak kemas sedikit bila ada border ini. Kalau tidak, macam sebelum ini nampak kosong.. kosong... kosong... layan lagu Najwa Latif.

Simple dan hanya bermainkan dengan coding border sahaja. Jenuh juga nak pilih code color yang sesuai. Mia berkenan pula pada color pink + grey.

Jom tengok hasilnya...



letak border keliling blog


letak background color pada title side bar dan tarikh entri


Hmmm... harap semua pengunjung suka dengan wajah baru blog ini. Semoga senang dan tenang ketika membaca entri-entri di blog ini.

p/s : sejuknya hati ini bila memandang.... penukaran background blog yang ke 25.

46 comments:

  1. waa serasi la kaler grey ngan pink ni hehe kadang nmpk cam unggu lak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah. masa touch up guna pc kat ofis, nampak lebih pink dari grey. tapi bila kat rumah guna lappy, nampak grey lebih dari pink sampai macam purple... heheh takpelah. memang nak color ni pun..

      Delete
  2. simple n cantik yg baru ni... sy suka.. :-)

    ReplyDelete
  3. suka3..nmpak relax n cool jer tgk..he3..

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. tq myra... memang sesuai dengan header yang mia buatkan. so sweet.

      Delete
  5. sejuk aje mata bila masuk blog kak mia...
    suka3...
    simple and nice~~ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ya ruha.. sudi-sudikanlah datang sini lagi ya.. luv u..

      Delete
  6. Replies
    1. terima kasih ya eca. hmmm.. tq juga tolong tengokkan blog tadi. kak mia risau takut output tak sama dengan coding yang dibuat.

      Delete
  7. Replies
    1. uikkkk hehehe.. sensitif ni. jangan cakap kuat2 ya ary..

      Delete
  8. Waa,,,cantik blog kak mia..kemas, simple dan tenang..

    ReplyDelete
  9. Blog akak pun lama beno tak salin kulit.Tapi, akak ni jenis yang setia pada yang satu..Sayang pulak nak tukar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe.. kak scar kan dah bz study semula. yang tu pun ok juga.. ;)

      Delete
  10. kaler dh ok.. border kiri kanan mmg adjust lain sikit kn ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq ya caliph. memang kak mia adjust effect border ni skit supaya ada kelainan...

      Delete
    2. ok, noted.. klau tgk skali imbas mmg ramai x perasan ada kaler light pink kt situ ^^

      Delete
    3. memang saja wat cam gitu. cam best je. antara nampak dengan tak nampak... ;)

      Delete
  11. sis lukis pakai software apa?
    memang hampir sama dengan muka sis

    sia ttg kolgn mentah / asli tu Momoy beli dari Sis Nur Aini
    ni nombornya 016-9630751.

    ia dari sabah . ingat tak iklan pengusaha rumpai laut dari sabah tu? Itu la asal rumpai laut tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambar vector tu di sponsor oleh apit
      http://www.mialiana.com/2012/09/tempah-ilustrasi-vector-dengan-apit.html

      header, banner dan watermark di sponsor oleh myravea
      http://www.mialiana.com/2012/09/header-banner-dan-watermark-baru-oleh.html

      tq ya bagi tahu tentang kolagen mentah tu. kak mia nanti nak cuba.

      Delete
  12. Salam pagi Khamis,
    nampak simple tapi cantik ..teringin nak buat satu

    Kak Azzah8
    http://www.nurazzah8.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ya kak azzah... boleh tu.. buat pelan2 lah ya...

      Delete
  13. msuk pagi ni..bru nmpk..hihihi..blog dh len la :)

    ReplyDelete
  14. cantik sgt. suka tgk banner tu. saya yg buatkan. nak request jugak ley tak ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikkk hehehe lynn.. mia ni pun cuba2 buat... heheh terima kasih ya.

      Delete
  15. Cantik dan warnanya lembut je.. Perubahan yang sangat memuaskan hati para pengunjung.

    ReplyDelete
  16. kak cantik :)
    suka tgk blog skg makin ceria hehee :D

    ReplyDelete