image Eye Mo Moist - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Thursday, 27 December 2012

# Work Matters

Eye Mo Moist


Eye Mo Moist

Hmmm... Wajib ada satu Eye Mo Moist kat dalam handbag. Mana-mana pergi memang akan bawa. Kot-kot mata letih ke.. mata kering ke... masa inilah diperlukan.

Nak-nak kalau pakai contact lense, memanglah mata cepat letih. Sebab itu Mia lebih suka pakai cermin mata.  Kalau ada event baru pakai contact lense.

Kalau di tempat kerja memang mengadap komputer, mata akan cepat letih. Kalau dah tak mengadap komputer, mesti nak mengadap handphone pula, main game ke.. tengok internet ke... pun mata akan letih juga. Rehat sebentar dan titiskan sedikit Eye Mo ke atas mata. Terasa lega betul mata lepas tu.. Terasa lembap dan menyegarkan.

Sayang kat mata. Kadang-kadang suka tengok gambar-gambar yang hijau agar mata ceria semula. Bila dah kembali seperti biasa, barulah senang nak buat kerja.

p/s: pentingnya penjagaan mata...

35 comments:

  1. mata adalah kamera kita ..anugerah yg tidak ternilai

    ReplyDelete
  2. Farah pulak, lebih senang pakai contact lens Kak Mia...sebabnya... pakai glasses rasa x selesa la pulak... al maklumlah power tinggi... rasa cam berat jer kat hidung tu even dah pakai index glasses...hu hu hu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo takpe... tinggi betulla powernya... kena jaga mata elok2 ya..

      Delete
  3. Kakcik kena pakai cerminmata untuk membaca dan melihat benda yang dekat. Untuk pandangan jauh, Alhamdulillah... mata kakcik masih boleh berfungsi dengan baik.

    Dulu kakcik selalu guna Eye Mo yang biasa je. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo mia rabun jauh je.. kalau dekat masih nampak lagi..

      Delete
  4. saya jarang guna eye mo..tp bgs juga ada eye mo dlm beg utk persedian

    ReplyDelete
  5. Mata akak cepat merah jika lama membaca. Inilah penawarnya..

    ReplyDelete
  6. btul kak mia kina tgk pokok daun semua baru segar hjer mata kn :)

    ReplyDelete
  7. saya nak kena amalkan jugak ni..tak pernah ada benda ni sebenarnya..

    ReplyDelete
  8. mungkin sya kena guna ni sebab mata dah sensitif..selalu gatal2 & pedih

    ReplyDelete
  9. Rosakknya mata ,tidak dapat digantikan mahupun dijual beli. hehe xD

    ReplyDelete
  10. tak pernah guna eye mo... kalau terasa mata penat, memang akan pandang pokok yang menghijau... tenang aje bila dah pandang...

    ReplyDelete
  11. mcm ayah cheqkaq..selalu guna eye mo..:)

    ReplyDelete
  12. Pernah gak guna benda nih. Tp x de la buat spare. Bila mata letih baru beli..

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum mia...penjagaan mata yg baik...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam mama... kena jaga mata sentiasa ni mama...

      Delete
  14. Dulu saya suka baca novel, tapi sekarang trauma baca novel hehe, sebab disebabkan novel mataku jadi rabun,,. macam tulah orang tak tahu jaga mata kan kak mia ehhehe:)

    ReplyDelete