image Guna Gambar Animated di Google+ Profile - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Tuesday, 11 December 2012

# Blog Matters # Tutorial

Guna Gambar Animated di Google+ Profile

mialiana.com
Sebenarnya, sejak tukar kepada Google+ Profile untuk akaun blog ini, Mia letak gambar banner blog yang bergerak-gerak ni (animated pictures). Takde lah gambar tu statik aje. Sekali sekala buat kelainan apa salahnya.

Yang paling Mia suka bila Mia komen di blog, maka akan keluarlah icon banner kecil yang sama. Comel tak? 


Kalau nak cuba pun boleh... tak salah. 

boleh tukar kepada gambar yang animated kat Change Photo
p/s : mood suka...

62 comments:

  1. Terbaik lah Mia...
    nak tanya ni orang jakun ni.macamana nak follow tu google followers..cantik, add to circles, keluar pula alamat blog saya..hehehehe...harap tak hairan ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ya etuza. bila klik kat add to circle tu,pastu pilih nak tick mana. selalunya mia akan pilih following..

      Delete
  2. wauuuuuu ---- cantik22222 ---- gerak222

    ReplyDelete
  3. wahh..gmbr kak mia gerak2 kat kotak komen. smile..smile..smile...

    ReplyDelete
  4. nak try buat gak , guna photoscape eeeek ?

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum.. sheila pun perasan juga. comel sangat! hehehe

    ReplyDelete
  6. Google+ ni byk baby nk kena belajar lg ni.. Tp mmg comel tau kak mia punya tu.. I luv it

    ReplyDelete
  7. saya tak reti2 google + ni, gmbr gerak2 tu comel gile!:)

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum mia...cantik gerak2 pulak tu...:)

    ReplyDelete
  9. terbaiklah idea kak nih...semoga berjaya selalu

    ReplyDelete
  10. wah...benda ni mmg nmpk simple sgt kat mia kan?? mklumla mia org it...
    bg sy..sgt impressed tau... nnti nk try gak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita ceriakan ruangan komen pula.. kasi meriah dengan gambar camni. nanti cuba ya intan..

      Delete
  11. comel..gerak atas dan bawah..
    sedang belajar guna google plus belum terre sangat..tapi best guna

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. ala... kita buat kelainan skit, ida.. kasi happening ruangan komen pula..

      Delete
  13. ya betul macam2 idea dia membuat kan kita lebih nak belajar blog. Blog the best berbanding FB yang merapu2...hehehe smile3x for you Mia

    ReplyDelete
  14. Salam Mia, ni akak datang jenguk sini ..wahh best lah...tapi akak tak sempat dan tak ada masa nak buat animated tu semua ...

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. terima kasih momoy.. kak mia memang suka kalau satu set ni..

      Delete
  16. Comel :)
    Suka kaler pastel tu :)
    Miza pun dah tukar :)

    ReplyDelete
  17. http://teenagersareawesome.blogspot.com/2012/12/mega-giveaway-2012-by-lyanas-studio.html <- Teringin nak ada DIARI COMEL? HADIAH MISTERI? NOVEL DAN BLOGSTUFFS? Jom join MEGA GIVEAWAY BY LYANAS STUDIO sebelum 12.12.12 *besok* :)

    ReplyDelete
  18. comel aje gerak-gerak... perasan yang kak mia letak gambar animated tu.. ^_^
    sy tak tukar lagi ke google+...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe.. nanti senang2 tukarlah ya... memang cute je kalau gerak2 cam ni..

      Delete
  19. Nilah masaalahnya... orang terer IT mcm OKje ni! he...he...

    ReplyDelete