image Hijab Stars Tour Johor Bahru #shopeedayout #shopeehijabstyle #shopeeMY - Mia Liana

Sunday, July 23, 2017

# Events

Hijab Stars Tour Johor Bahru #shopeedayout #shopeehijabstyle #shopeeMY



Semalam (Sabtu 22 Julai 2017) Mia telah menghadiri event Hijab Star Tours Johor Bahru anjuran Shopee bermula jam 4.00 petang. Lokasinya di Glasshouse Tearoom, Taman JP Perdana Johor Bahru.

Meriah dengan pelbagai aktiviti menarik. Happening. 

Kat depan The Glasshouse Tearoom

Dengan bunting Shopee

Agenda event ini

Pendaftaran media di bahagian depan pintu masuk.

Door gift

Aneka hidangan untuk menjamu selera

Deko yang cantik

Dengan gegirls Shopee

Hall event

Dengan Nona dan Julia, geng JDT blogger yang hadir.

Event dimulakan dengan sesi pengenalan Shopee dan soal jawab.

Selesai saja.. maka kelas tutorial pun bermula...

Hijab styling tips & tutorial oleh Rafidaaaaaaaah

Eyebrow grooming & eyebrow makeup tips oleh Sabrina Tajudin

Sempat selfie dengan cikgu kelas tutorial kita kat luar... wee....


Gorgeous and sweet women... Flawless kulit mereka. Selfie di sebelah terasa bezanya...

Sambil-sambil itu... boleh juga cuba face and body painting yang sangat colourful. Memang menarik hasilnya.



Pstttt... Mia senyap-senyap kat belakang... ada agenda sendiri. Siap test lipstick matte yang Julia menang segmen tempohari. Macam sesuai je dengan Mia. Nampak garang gitu.



Aktiviti lain... halal henna drawing. Nampak tak tangan Nona dan Julia berinai. Cantik designnya.



Suka tengok mereka berinai. Dilukis dengan seninya.

Terasa sekejap masa berlalu. Tup-tup dah lewat petang... event pun selesai jam 6.30 petang. Pendek kata... first time Mia pergi event kat Glasshouse Tearoom. Sesuai untuk private event.

Glasshouse Tearoom dari sudut belakang kat tempat letak kereta.


Sempat posing kat taman comel tepi Glasshouse Tearoom. Tenang dan damai.

Jangan lupa nanti download aplikasi mobile Shopee dan selamat bershopping....

** event yang menyeronokkan di samping dapat tambah ilmu pengetahuan tentang makeup dan berhijab....


10 comments:

  1. Menarik deko tempat ni. Macam kena datang lagi je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. teruja sangat dengan dekorasinya yang cantik dan kemas...

      Delete
  2. seronokkknyaa. haaa apa lagi kak mia, try praktikkan apa yg da belajar tuh
    Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh... tu lah... baru tahu fabric dengan cara pakai hijab yang sesuai...

      Delete
  3. Dah smeinggu berlaluuu, mcm nak photoshoot situ lg, hehehe

    ReplyDelete
  4. Kak, nona pinjam gambar bertiga tuhhhhh, sebab tkde dalam camera I.

    Thanks !

    ReplyDelete