image My Background 9 - Mia Liana

Friday, 10 September 2010

# Blog Matters

My Background 9


Background template telah Mia tukar ke mode Hari Raya... bertemakan keceriaan dan kegembiraan. Harap kawan-kawan semua senang hati ketika membaca entri-entri di blog ini. Menggunakan simbol pelita dan masjid sebagai latarbelakang dan diselang-selikan macam zig-zag supaya nampak lebih ceria dan tidak hambar.


Shoutbox pula Mia letak gambar Sofea ketika kami sedang berbuka di restoren Zunita rabu di Mutiara Rini. Seronok betul Sofea tengok iklan-iklan kat tv sambil ketawa. Wajahnya yang ceria dan gembira sesuai sangat dengan tema background template Mia kali ini.

Harapan Mia agar blog ini dapat menceriakan suasana Hari Raya pengunjung yang hadir ke sini. Jangan serik ya... datang lah lagi...

p/s: Ramai minta Mia buat tutorial tapi bukan senang nak ajar Adobe Photoshop step by step kat blog ni. Still thinking how it should be done... Any suggestion?

8 comments:

  1. cantik la background mood raya mia ni
    sedap jer mata memandang

    mia, mr. linky nye widget tu kene alter sendiri ke kalau nak jadikan yg scrolling cam kat blog ni? thnx

    ReplyDelete
  2. terima kasih... busy sangat time2 raya ni. tak sempat nak update blog.... huhu...

    dark half : coding mr linky tu cuma perlu skit saja untuk letak scroll.

    ReplyDelete
  3. aah.sweet gile background.buat cmana ek?

    ReplyDelete
  4. bagus gak tukar background ni kan, untuk menggambarkan sesuatu keadaan kan

    ReplyDelete
  5. ayin : terima kasih... buat guna adobe photoshop

    sharinginfo : terima kasih.. memang mia suka tukar background...

    ReplyDelete
  6. hehe rajinnya kak mia tukar2 backgrd blog..
    menarik blog ni :D....
    yang pasti cute shoutbox 2 heee
    emm photoshop mmg payh nak guna..Fatin pun x bapa pandai guna..kalau ikutkan Fatin mmg teringin sgt nak jadi cekap guna photoshop ni hehe tapi 2 la..xtau nak blajar dari mana!!! :)

    ReplyDelete
  7. dulu akak pun xreti juga fatin... cuba punya cuba lama2 reti juga...

    ReplyDelete