Bila Sofea Tulis Guna S Pen

Sunday, October 6, 2013

Bila Sofea Tulis Guna S Pen

Sofea pelik macam mana handphone maknya boleh ada pen sedangkan handphone sebelum ini tiada pen. Setiap kali Mia nak gunakan S Pen bila mengadap Samsung Galaxy Note, mulalah Sofea merengek nak guna juga...

Terus Mia ada idea dengan buka aplikasi action memo dan tulis abc, 123 dan alif ba ta. Kemudian, Sofea cuba tulis guna S Pen dan ikut macam yang Mia tulis.

Maka.. jadilah macam ni..








Bagi Mia... cantik juga tulisan Sofea ni. Mula-mula seronok tulis, lama-lama dah tak nak pula. Terus main lain.

Macam itulah Sofea, dalam usia 4 tahun ni suka sangat nak explore bend8a baru dan banyak tanya itu ini kalau tak faham.

update blog sekejap sebelum nak tidurkan sofea...

posted from Bloggeroid

54 comments:

  1. Hihi...comel juga tulisan adik sofea...

    ReplyDelete
  2. bagus dia nak belajar. comel je tulisan...hehe

    ReplyDelete
  3. Comel je tulisan sofea.. Kecik-kecik dah pandai explore benda baru dah

    ReplyDelete
  4. Selamat belajar menulis ya sofea. Semoga cepat cerdik dan pandai.

    ReplyDelete
  5. Baru betul guna ICT kak Mia. Adik bongsu saya suka gilir2 main Candy Crush dengan mak dekat iPad..huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak mia takut nak main candy crush... takut addicted. kat ofis ramai yang main pastu asyik minta nyawa je..

      Delete
  6. biar dia explore perkara baru kak mia. nnt dia jadi bijak. :)

    ReplyDelete
  7. Pendekatan yang bagus untuk ajar anak menulis.. Bagus gak kan? Dari duk biar anak2 main game.. Baik la guna app cani.. =)
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete
  8. jangan terkejut nanti tulisan sofea lebih cantik dari kak mia...hehehe

    ReplyDelete
  9. woaa ini memang berguna kepada sofea :)

    ReplyDelete
  10. masa ni la waktu nk belajar macam2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu pha is... kita ni masa kecik duly entah macam manalah agaknya...

      Delete
  11. wahh....semakin canggih sekarang sofea nooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. kanak2 zaman IT.. macam ni la agaknya... huhuhu

      Delete
  12. budak-budak kecik laa ni, memang suka benda-ben da gajet ni, tak macam kita dulu

    ReplyDelete
  13. Mmg chantek tulisan dia...bru 4 thun...teringat anak bos library tempat rietta selalu lepak...bdknye bru 6 thun....guna s pen lukis lukis katon....siap warnakan lg....kgum rietta....rietta sndiri pown xpndai....

    ReplyDelete
  14. benda baru yg dia baru tengok.. tu yg excited nak tau jugak tu.. mcm kita pun selalu jugak mcm tu, excited nk explore benda baru.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... kak mia ni pun belum habis explore guna handphone ni lagi... huhuhu

      Delete
  15. biasa lah budak2 main kejap dah xnak....

    ReplyDelete
  16. banyak input sofea dapat bila rajin bertanya dia.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jenuh nak jawabnya. salah satu soalan yang sentiasa ditanya. "kenapa matahari asyik ikut kita je..." kalau jalan naik kereta...

      Delete
  17. Bagus la sofea nk belajar dan explore benda baru :)

    ReplyDelete
  18. kanak2 dah makin maju sekarang. dulu main kapur je kat papan hitam

    recent post : Blogger Jangan Benci Blogger

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang ni main marker dengan whiteboard.... huhuhu

      Delete
  19. satu pendedahan yang bagus untuk anak-anak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. zara nanti pun akan macam ni juga kan.. eraz...

      Delete
  20. Yup, bagi eza ni perkembangan yang baik. kira leh nampak sebijik-sebijik huruf/nombor tu.. :D Well done Sofea :)

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.