image Al-kisah Tentang Bunyi Hon... - Mia Liana

Wednesday, 6 October 2010

# Pearl

Al-kisah Tentang Bunyi Hon...


Kalau korang semua ingat hanya kuntuman bunga jer yang ada maksud disebaliknya, korang silap!!!

Pernah tak masa driving, kadang-kadang kita dengar kereta yang berselisih atau kereta di belakang kita membunyikan hon?

Percaya atau tidak…

Tahukah anda bahawa setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu disebaliknya.

Saya bongkarkan maksud disebalik bunyi-bunyi hon tersebut untuk anda sekarang. Please take note yer! hehe

1 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “HAI”

2 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGI”

 3 x HON PENDEK - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan)

1 x HON PANJANG - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan

2 x HON PANJANG - pemandu tu marah “HOI!!!… BODOH XDER OTAK KE”

4 X atau lebih HON PENDEK - pemandu tu cakap ;

“TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM!… TIIILAAAAM!”

Ada faham? Hon terakhir tu adalah hon si apek penjual tilam daaa… huk huk...

Sumber : Email

20 comments:

  1. x sangka bunyi h0n ada bnyk jenis ye.bru tau.t leh la amal kn d jaln raya.he2

    ReplyDelete
  2. seriously... aku jarang main hon kereta.. tapi aku hairan pesal org lain suka sangta main hon... tensen ooo
    kuman "Pandai..." Entry

    ReplyDelete
  3. hehehe ni pertama kali dengar citer pasal hon...yang ke-4 tu best...tiap2 hari kat taman ai ni haha

    ReplyDelete
  4. hahaha kelakar tul la... betul gak kan angah pun tak terpikir hehehe

    i follow uuu jom singgah ke blog angah jom kita tukar2 link

    ReplyDelete
  5. hahah...
    yg hon last paling taw maksud dia...

    ReplyDelete
  6. mmg kelakar... btol2..

    selalu wat 2x hon pnjg kat org...

    ReplyDelete
  7. wah..ni ada masuk dalam ujian memandu tak?..huhu

    ReplyDelete
  8. haha..adoila...apek jual tilam ye kak..hihi

    ReplyDelete
  9. mmg biasa dengar semua jenis horn tersebut..
    nice sharing
    pon. pon.(terima kasih) huhuhu

    ReplyDelete
  10. ooo..
    pas ni nak buat bunyi hon pendek2 5kali...

    ReplyDelete
  11. saja je masukkan entri untuk rehatkan minda... hon pun ada banyak jenis...

    tapi yang paling glamour tentulah yang last tu.... tiap-tiap hari lalu depan rumah...

    @sollehahn, takde pun masuk ujian memandu... jangan risau...

    ReplyDelete
  12. hehhe klu owg hon 2 slalu pham gak mksd dia..
    tp x la tau ada maksd2 cm ni hehe
    tambah yang tilam 2 hihi

    ReplyDelete
  13. ni jenis-jenis hon yang normal... untuk dikongsi bersama....

    ReplyDelete
  14. Sorry for my bad english. Thank you so much for your good post. Your post helped me in my college assignment, If you can provide me more details please email me.

    ReplyDelete
  15. wakakakakakkaka...hebattttt..maknanya tu kak..mohon share...hehhehehe...

    ReplyDelete