image Ranking Alexa.com Di Bawah 100,000 - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Monday, 10 December 2012

# Blog Matters # Tips

Ranking Alexa.com Di Bawah 100,000

Ranking Alexa.com di bawah 100,000

Alhamdulillah, suka sangat bila blog kesayangan Mia sudah berada di bawah 100,00 ranking Alexa.com. Kepada sesiapa yang teringin nak check, boleh klik http://www.alexa.com/siteinfo.

Rasa macam mimpi sahaja bila sekarang di ranking ke 97,090. Semakin hari semakin meningkat. Ini berikutan kunjungan trafik dan update blog yang konsisten setiap hari. Huhuhu bukan senang nak maintain ni. Tidak lupa juga, ucapan terima kasih tidak terhingga kepada semua pengunjung blog ini yang sentiasa datang memeriahkan suasana di sini.

Dulu Mia rasa macam mustahil nak berada di bawah 100,000 tapi sebenarnya boleh. Masa mula-mula pasang widget Alexa di sidebar dan install Alexa Toolbar, blog ini berada di ranking 203,300 pada bulan Julai 2012 dan meningkat lagi pada bulan Oktober 2012 di ranking ke 133,632.

Kepada yang nak pasang widget Alexa di side bar blog, boleh klik SINI dan nak pasang Alexa Toolbar di Google Chrome, boleh klik SINI. Inilah tips untuk mempercepatkan peningkatan  ranking Alexa.com selain update blog dan maintain trafik setiap hari.

p/s: bukan suka-suka Mia letak apa-apa widget di side bar blog... semuanya penting dan amat bermakna..

78 comments:

  1. tahniah kak mia!!!! blog muja rasa macam tak layak je lagi nak check kat alexa,, entah2 juta,, haha,, keep blogging k :D

    ReplyDelete
  2. Wah.. Hebatnya kak mia.. Tahniah tahniah.. Segan baby nk check sendiri punya. Sebab blog kita biasa2 je.. Blog bdk kecik baru belajar :)

    All the best utk kak mia

    ReplyDelete
  3. tahniah akak mia....bleh la jadi sifu dan tongga

    ReplyDelete
  4. tahniah mia..semoga terus meningkat.. sama macam yang lain..segan mhau chek hehehe..dulu sudah pasang widgetnya tp buang balik..segan ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih mama rey. takyah nak segan2 pasang je kat blog... ;)

      Delete
  5. tahniah..paly pn nk brusaha jd smpai cam ni jgak...InsyaAllah

    ReplyDelete
  6. Bagus tu..congrats kak. Saya pun tengah cuba nak perbaiki ranking alexa blog saya.

    ReplyDelete
  7. baru fyna tahu fungsi widget tue. tq sis mia.

    ReplyDelete
  8. wahhh pagi lagi baca blog k.mia.. hehe tersenyum baca entry ini.. tahniah k.mia.. smile :D

    ReplyDelete
  9. tahniah MV di tangga 689,605,,,Traffic Rank in MY: 4,014..jauh lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. boleh tu MV.. kalau dapat maintain trafik, nanti lama2 boleh naik pelan2..

      Delete
  10. tahniah kak mia.. ;) dh ready nk g konvo?

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ya eraz... setakat ni rasa dah ready kot... huhuh makin nervous..

      Delete
  11. tahniah2.. blog aku ni tah2 takde dalam senarai.. hahaha

    ReplyDelete
  12. tahniah...
    kena maintain :)
    bukan senang nak dapat tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sop.. memang kena maintain ni. sayang betul kalau tak maintain..

      Delete
  13. Congrates ye Kak Mia...Semoga terus up lagi rank tuh~

    ReplyDelete
  14. Tahniah utk yg kesian kalinya buat Mia..

    ReplyDelete
  15. sampai sekarang ...saya masih tak faham tentang ranking2 ni...hmmm..kena banyak lagi belajar ni...nak ucap tahniah juga,tapi tak faham caner tu mia...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe ida, pelan2 nanti ida akan faham... makin kecil ranking alexa makin mantap dan bagus trafik blog tu. terima kasih ya ida.

      Delete
  16. jap nk try check juga...hehehe....xpernah taw pown sebelum nie...

    ReplyDelete
  17. Tahniah...! bestnya jd mcm Mia... Akak nak try check gak la... :)

    ReplyDelete
  18. wah tahniah mia...
    blog seo pun susah nak ada pada ranking tu...
    mmg hebat la mia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih belalang... segalanya mia mula dari bawah.

      Delete
  19. wahh.. tahniah akak.. tapikan, alexa ni kegunaannya apa eh? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih faqihah. alexa ini untuk mengukur ranking trafik dan reputasi satu2 blog..

      Delete
  20. thniah kak mia..

    ps:syu tag ye..http://www.syuhadasalleh.my/2012/12/eca-year-end-giveaway-4.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih syu... rasanya kak mia macam tak sempat nak join segmen buat sementara ni. terima kasih ya sudi tag.

      Delete
  21. tahniah Pn. Mia dan terima kasih utk info ni....baru saya tahu kalau pasang toolbar tu boleh kasik cepatkan ranking kita naik...yg widget kat sidebar tu mcm segan plak sy nak letak kat blog...maklumlah ranking blog sy juta-jutaan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih hatimi.. takyah lah ber puan2, segan mia. letak je widget tu kat side bar, kena berani.

      Delete
  22. congratz, kak mia.. skrg dh capai ranking 96,846 ^^

    ReplyDelete
  23. tahniah mia , semakin meningkat dan mantap

    ReplyDelete
  24. tahniah..
    singgah sebentr..jln2
    nice entry..bnyk ilmu perkongsian..

    ReplyDelete
  25. assalamualaikum mia...tahniah2 mia seronoknya...:)

    ReplyDelete
  26. tahniah kak mia... awesome... ^_^
    sy intall kat toolbar aje... tak letak kat sidebar pun... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear.... takpe boleh juga tu.. cubalah letak kat side bar sekali, jangan segan..

      Delete
  27. Tahniah Mia coz sekarang dah 89,844 ya...keep improving...thanks jugak coz banyak share-share tips yang bagus-bagus!!!

    ReplyDelete