Enterprise Architecture In A Nutshell Workshop

Saturday, October 19, 2013

Enterprise Architecture In A Nutshell Workshop

Semalam, hari Jumaat 18 Oktober 2013, Mia menghadiri Enterprise Architecture In A Nutshell Workshop oleh ATD Learning di Centrepoint Bandar Utama, Petaling Jaya.

Walaupun hanya separuh hari, Mia rasa banyak betul input yang masuk dan Mia dapat memahami kepentingan IT dalam satu organisasi di mana penggunaan maksimum IT dapat dilaksanakan sepenuhnya sekiranya mendapat kerjasama dengan pihak pengurusan atasan dan pentadbiran. Untuk lakukannya bukannya mudah kerana perlu menjalani proses transformasi daripada manual kepada sistem dengan mengaplikasi IT architecture yang betul.

Penceramahnya ialah Mr Aaron Tan Dani, bukan calang-calang orang dan mempunyai pengalaman dan kepakaran dalam bidang ini. Rasa teruja nak tahu apa selanjutnya dan apa yang disampaikan sangat padat dan penuh dengan contoh.


















Kebanyakan projek sistem atau IT yang lain tidak berjaya kerana IT architecture tidak dapat diaplikasikan dengan betul. Enterprise IT Architecture adalah integrasi gabungan Business Architecture, Software Architecture, Infrastructure Architecture dan Information Architecture melalui penggunaan Framework, Technology dan Skill Set.

seronoknya... belajar perkara baru yang menarik.....

posted from Bloggeroid

10 comments:

  1. wah bestnya kak mia :D hehe banyak betul perkara yg dibelajar :D

    ReplyDelete
  2. wah.. boleh muna buat rujukan akan datang.. ^^ since belajar tentang architecture sikit2

    ReplyDelete
  3. agak agak saya berpeluang tak bekerjasama dengan mereka satu hari nanti. hehehe, sy budak sc komputer, ecehhh :)

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Takde la... eraz. Minggu yang satu lagi baru ada...

      Delete
  5. memang seronok bila dapat belajar perkara2 baru dan menarik kan kak mia???

    ReplyDelete
  6. Ini trainer persendirian ke macam mna?

    ReplyDelete
  7. kak mia byk jugak attend seminar, bengkel semua ni kan.. mesti byk input klau nk dikumpulkan semua tu.. bestnya. :)

    ReplyDelete

The author will not be responsible for any comment left by the readers. Please comment using polite language. Thank you.