image Rojak Petis - Mia Liana

Monday, 1 October 2012

# Family Matters # From Me

Rojak Petis

Rojak Petis

Siapa suka makan rojak petis? Mia memang cukup suka dengan rojak petis walaupun dan makan nasi sepinggan. Selera membuak-buak.

Paling yang Mia suka sekali ialah sengkuang. Memang selalu minta lebihkan sengkuang. Nanas pula Mia kurang minat sedikit, jadi kalau boleh tak nak letak nanas.

Sedapnya rojak petis ini terletak pada kuahnya (sos petis). Kalau cair pun tidak boleh juga. Kalau dah terasa sedap, tentu nak lagi....

p/s : boleh buat sendiri di rumah kalau cukup bahannya.... lepas tu, makan puas-puas..

44 comments:

  1. aduh...sedap ni...
    lama tak makan rojak....>_<

    ReplyDelete
  2. Nampak menarik ni...
    Baru makan hari tu.... tapi kurang hitam macam kat MUar!!!he..he... tempat jatuh lagi di kenangkan.....he...he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. muar punya kat mana ya hainom. mia belum pernah rasa lagi..

      Delete
    2. Dekat Tg Emas Mia... tempt lain mungkin kat tepi sungai sebelah jambatan...

      Delete
    3. ooooo.... nanti bila ke sana, bolehlah singgah..

      Delete
  3. sedap..sya pun suka..hehehe...betul 2 hainom..yg kat muar mmg sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap mrs velentine. nak juga cuba yang kat muar tu nanti.. kedai yang mana ya..

      Delete
  4. x beberapa suka.. heheh
    kalau ada, makan ajer :)

    ReplyDelete
  5. sedapnya....tringat kuah rojak Mak Bee..huhu

    ReplyDelete
  6. sedap bile yang pedas-pedas tu... pergh. layan ~~!

    ReplyDelete
  7. suka makan rojak..
    tapi tak suka makan sengkuang~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo begitu.. tapi kak mia memang suka sangat sengkuang..

      Delete
  8. hhohoo..rjak ape pon sdappp hehee..kak petis tu ape? mmg nama rojak tu ke atau ada sjnis bahan nama petis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. petis tu memang namanya begitu... huhuhu.. kuah rojak tu lah petis...

      Delete
  9. alamak. benda makan lagi
    isk2.... nak makan je keje momoy

    momoy dah lama x makan rojak
    rojak sini adlah mee rojak ayam yang berkuah manis
    huhu...rindu nak makan rojak

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom lah makan... heheh tapi takleh selalu ada kacang. takut jerawat kuar...huhuhuh

      Delete
  10. meleleh air liur.... slurrrrrrpp... apa mksd petis tu sis?

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. ooo tak pe bella... datang johor la, nanti makan kat sini.

      Delete
  12. sdapnye . suka rojak ! :) tp xpnah dgr petis tu . huu

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap. sama je macam rojak, cuma yang ni namanya petis, lebih kepada sayur dan buah seperti tauhu goreng, tauge, sengkuang, kangkung dan nanas.

      Delete
  13. Replies
    1. petis tu kuah rojak. yang macam sos. ada yang dah siap2 dijual di kedai2. beli je dan boleh buat sendiri di rumah.

      kenapa dipanggil gitu.. kak mia pun tak pasti.

      Delete
    2. owh, cmtu ka.. sy tau makan jaa, hikk...

      Delete
    3. kena tahu juga namanya... hehehe ni asyik ngapppp aje la caliph ni..

      Delete
  14. Sedapnya, Mia.. akak paling suka kalau letak mangga & kuahnya pedas sikit.. Huh, terangkat..

    ReplyDelete
  15. alreadyy followed ur blog :) thanks ye follow blog saya :) teringin nak rasa kuah rojakk tue huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear... ooo kuah rojak tu ada yang siap ready made kat kedai... ;)

      Delete
  16. Replies
    1. wajib makan kalau dah terasa terliur tu... hehehehe

      Delete
  17. Replies
    1. kalau dah meleleh tu cepat2 makan, nanti boleh mengidam dibuatnya... hehehe

      Delete