image Ranking Alexa Mialiana.com 4.7.13 - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Thursday, 4 July 2013

# Blog Matters

Ranking Alexa Mialiana.com 4.7.13

Dalam pertengahan bulan lepas, prestasi ranking Alexa Mia agak merosot sehingga mencecah 356 ranking Alexa Malaysia. Mungkin disebabkan kekangan masa untuk blogwalking dan buat entri yang berkualiti. Maklumlah setiap minggu ada kursus, masa untuk blogwalking juga agak terhad. Namun begitu, Mia masih maintain update entri dan balas komen di blog seperti sediakala. Mujurlah ada handphone Samsung Galaxy S Advance ini. Kalau tidak, memang Mia tidak mampu nak buat semua itu.


Global Rank : 40,476
My : 292

sumber : SINI

Klik SINI untuk laporan sebelum ini.

Alhamdulillah... prestasi blog ini masih lagi di tahap yang diingini walaupun trafik tidak sebanyak mana. Syukur sangat. Terima kasih kepada semua yang sudi bertandang ke sini tanpa jemu. Tanpa anda, tiada maknalah blog ini. (^_^)

rekod laporan Alexa untuk awal bulan Julai 2013...

82 comments:

  1. tahniah akk mia.. smga terus bjya lam dunia blogging :)

    ReplyDelete
  2. Apa apa pun . kak mia mmg rajin... Tahniah

    ReplyDelete
  3. ben ashari pun trafik 442 mia dapat 292 hebat betul

    ReplyDelete
  4. terbaik...congrats kak mia...tumpang happy ni...

    ReplyDelete
  5. Wah...hehe...tepon kita samala mia.. :D

    ReplyDelete
  6. memang saya tak terkejar ranking blog ni.hehehe. memang terbaik.. tahniah.. hehhe

    ReplyDelete
  7. Wow! rakus sekali..ehehe. Tahniah kak. Blog mabeles trafik pon mabeles gak la kak...haa.

    ReplyDelete
  8. hihi...cik akak tak tahu benda cam nie kak mia....
    support kak mia tau...tahniah kak mia

    ReplyDelete
  9. Payah nak naikkan ranking...sejak akhir2 ni, ranking saya berlegar kat paras tu jer. Nak buat entri lagi kerap memang xmampu ler...
    Tahniah Mia kerana masih berjaya maintain!

    ReplyDelete
  10. wah..tahniah ye kak mia
    cantik nombor tu
    blh jd inspirasi yumida ni..semangat berblogging..yeah!

    kak mia, yumida nak tanye sikit
    pasal cara nak letak kod iklan nuffnang ke dlm blog utk jenis Between Contents tu (large rectangle)
    yumida buat x menjadik
    x tahu mana silapnya..yumida memang follow tutorial yg diberi

    tutorial dlm nuff tu dah, tutorial yg ni pun dah:
    http://www.lyssasecret.com/2011/10/tutorial-cara-nak-daftar-dan-letak.html#.UdVK-7LFmgM

    http://www.amalinalee.my/2011/10/tutorial-cara-cara-letak-iklan-nuffnang.html

    tapi..pic iklan tu memang x keluar kat tengah blog

    dah lama jugak yumida try buat. memang x kan menjadi. tu la nak tanya pendapat kak mia. hehe..tu je

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ya yumida...

      hmmmm... parah juga tu. sekurang2 nya yumida dah cuba usaha. coding template blog yumida yang ada problem tak? mungkin salah satu faktor juga. nak kena tengok dulu. nanti mesej ke inbox kak mia ya...

      Delete
    2. inbox email blog erk?
      klo kak mia sudi..blh jugak
      mana tahu blh solve masalah koding yumida ni
      nnti yumida inbox

      Delete
    3. ok dear.... kak mia tolong tengokkan...

      Delete
  11. Tahniah! apa yang saya tahu semakin sikit angka Ranking kita semakin bagus prestasi blog kita dalam Google kan?

    ReplyDelete
  12. ini sudah kira bagus...bila la nk dpt naik ranking mcm ni..he3

    ReplyDelete
  13. wqoww...hebaat..


    http://akutaksunyi.blogspot.com/2013/07/promotion-july-gla-complex-ape-tuuu.html

    ReplyDelete
  14. wah taniah kakmia... lama deno tak tengok ranking alexa..

    ReplyDelete
  15. Wauu..hebat..saya sedang berusaha utk jadi macam kak mia..

    ReplyDelete
  16. tahniah kak.. kalau amal entah yg keberapa..hihi

    ReplyDelete