image Sofea Belajar Menggunting - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Sunday, 5 May 2013

# Family Matters

Sofea Belajar Menggunting

Sofea suka menggunting kertas A4 yang telah tersalah cetak. Selalunya Mia akan kumpul kat sebelah pencetak.

Bila ada, Sofea akan minta izin, untuk gunting. Aktiviti menggunting ini diawasi ketat sama ada oleh Mia atau Suami Mia...






Bila dah selesai, gunting terus disimpan di tempat yang selamat. Hasil guntingan Sofea akan dikemas dan buang ke dalam tong sampah. Sukanya Sofea bila dapat menggunting. Memang selalu pesan gunting pelan-pelan. Takut tergunting yang lain pula.

sayang kat Sofea...
Published with Blogger-droid v2.0.6

27 comments:

  1. hehehe....bgus ni..lyeen study benda2 ni akan mudahkan motor2 halus sofea berkembang dgn baik..:D

    comel.

    ReplyDelete
  2. Elok juga biasakan Sofea menggunting.. Ada kes murid tak pandai menggunting walaupun dah nak tamat sekolah rendah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. memang nak sofea pandai menggunting nanti. ooo ada juga yang tak reti menggunting ya... kak salmi...

      Delete
  3. sokong akak salmi...kadang2 ada segelintir yang tak pandai guna gunting..:)

    ReplyDelete
  4. Bagus. Fine motor skills. Anak saya pun suka menggunting

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo samalah.... boleh asah logic thinking untuk gunting ikut bentuk.

      Delete
  5. wah..dah pandai menggunting ye sofea..:)

    ReplyDelete
  6. hoho.. anak aku tak try bg gunting lg.. takut aku dia gunting kat lain kan huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. la... kasi je peluang... nanti esok besar dia akan pandai handle sendiri...

      Delete
  7. jangan sampai tersilap gunting.. hehe...

    ReplyDelete
  8. Hehe......baru pandai gunting yeh Sofea...

    ReplyDelete