image Tukar Bateri Handphone Baru - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Tuesday, 14 May 2013

# Entertainment Matters

Tukar Bateri Handphone Baru

Dengan rasminya, handphone ini telah bertukar kepada bateri baru pada hari kelmarin.

Sebelum itu, bila guna handphone sekejap, bateri cepat habis. Kemudian bila cas bateri handphone seharian hanya sampai 50% sahaja. Tak naik-naik lagi.

Masalah selesai bila dah beli bateri baru jenis Sun Global untuk handphone Samsung Galaxy S Advance ini. Ada warranty selama 3 bulan. Harganya RM 69.90.




Leganya bila dah tukar bateri baru. Senang nak gunakan handphone.

dah habis kursus dan sedang dalam perjalanan pulang ke Johor Bahru...


posted from Bloggeroid

44 comments:

  1. selamat guna bateri phone baru kak mia..:)

    ReplyDelete
  2. hope lepas nie leh guna handphone tu dengan jaya nye hehe

    ReplyDelete
  3. Hahhh, Vee punya pun cam minta ganti dah ni. Huhuhu..

    ReplyDelete
  4. jgn guna hp bla tgh charge, sbb tu btri cpt rosk ^^

    ReplyDelete
  5. assalam mia..elok ye bateri tu..acik pernah ganti..sekejap ye..lepas tu jadi macam yang lama..kejap2 nak kena caj

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam acik.... yang ni macam ok.. takde masalah sampai sekarang ni..

      Delete
  6. anda ditag http://adikberadiks.blogspot.com/2013/05/eh-ada-orang-tag-kami-laaaaa.html

    ReplyDelete
  7. setuju dgn Fakhruru :) kalau cakap phone time battery tgh charge mmg battery tu cpt rosak..

    ReplyDelete
  8. Hehe~ kalau selalu guna untuk online, memang cepat habis kan ^^ fon Aida pun gitu la. Asyik kena charge je.

    ReplyDelete
  9. Hana dah nak kena tukar bateri baru ni.. asyik kong aje.. hehe

    ReplyDelete
  10. So far battery SII kita ok la lagi kak, harap2 blh tahan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo baguslah... kak mia ni dah nak setahun guna, memang patut tukar..

      Delete
  11. HP on 24jam mcm tu r, tk gitu tutup r kilang bateri hp nt hihihi

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. terasa syok je... tak perlu fikir asyik nak cas kat mana...

      Delete
  13. assalamualaikum mia...betul la kalau bateri dah x elok mesti susah nak guna hp sekejap jer dah mati2 ...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam mama.... haah, boleh naik angin dibuatnya nanti... huhuhu

      Delete
  14. bateri sun global sesuai untuk smartphone....tahan lama....

    ReplyDelete
  15. samsung mmg cepat habis bateri kan kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab asyik online je.... memang akan cepat habis mv... huhuhu

      Delete
  16. sis mia saya google cari info samsung advance ni sbb ingat mgu ni mmg nak beli.tak sgka link tu jump ke blog sis.puas hatilah baca review sis.tapi itulah belah bagi nak beli advance atau s2..sbb kena fkr kos jugak.

    p/s-->tadi saya godek label tutorial sis...tapi sedihlah takde utk widget top commentators mcm sis letak di sidebar.google dah tutorial tapi tak jumpa pun mcm yg ada dlm blog ni,nanti free sis mia share ye tutorial ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... kak mia beli yang ada semua function dengan harga yang berpatutan. sebab itu pilih handphone. masa nak beli dulu ramai yang kata s2 mudah hang..

      p/s: ala kesiannya.. tengoklah nanti kalau sempat...

      Delete
  17. Seronoknya guna bateri baru, tak perlu selalu nak cas.

    ReplyDelete
  18. di mana saje, sun global... eraz pun sama..

    ReplyDelete
  19. dah beli baru ye...... lepas nie kurang ler sidikit nak charge hp tu kan....

    ReplyDelete
  20. Dah tamatlah riwayatnya....terpaksa tukarkan Mia

    ReplyDelete
  21. lawa bekas bateri tu, warna-warni (lain yg kak Mia tunjuk lain pulak yg iha tgk) hehe..

    ReplyDelete