image Ujian Kepantasan Menaip Secara Online - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Monday, 27 May 2013

# Tutorial

Ujian Kepantasan Menaip Secara Online

Sekali-sekala apa salahnya kalau kita mencuba ujian kepantasan menaip ini secara online (online typing test). Maklumlah kita sebagai blogger memang setiap hari mengadap keyboard untuk menaip dan juga mengadap keypad handphone untuk menaip mesej.

Apa kata secara santai-santai sahaja kita cuba menguji minda dan jari-jemari kita ini... jommm..

1. Klik pada Learn2Type.com di SINI.

2. Skrin di bawah akan dipaparkan..

klik pada gambar untuk besarkan

3. Marilah kita mula menaip. Dah siap klik pada butang Test me!

4. Keputusan akan dipaparkan.

klik pada gambar untuk besarkan

Selamat mencuba...

keputusan menaip Mia tidak berapa bagus, sebab pagi-pagi lagi terus buat ujian ini sebagai contoh untuk entri autopublish ini... nanti di kala senang dan lapang, Mia nak cuba lagilah...

43 comments:

  1. Sangat2 membantu..tq so much kak miaa.. :)

    ReplyDelete
  2. wah.. blh try nih.. laju ke saya menaip??? thanks for sharing.. :)

    ReplyDelete
  3. hehee. practise make perfect kan kak mia :D

    ReplyDelete
  4. saya pun suka buat test macam nie..selalu masuk kat web typing test.com.
    kat situ ada game jugak..hhehe

    ReplyDelete
  5. saya paling suka buat test mcmni. tugas sebagai setiausaha mmg perlu menaip sepantas yg mungkin. aritu amik test menaip, dptlah 50 perkataan seminit. lega lulus :)

    ReplyDelete
  6. nak try lah jgk. nak uji diri ni laju taip ke tak? lol

    ReplyDelete
  7. he he he...Farah suka buat ni dari masa ke masa... so far masih mencuba sedaya upaya untuk break record sendiri 83WPM... hu hu hu...

    ReplyDelete
  8. baru cuba.. lambatnya aiza menaip.. hehe..

    ReplyDelete
  9. dah lamer xtest....jap nk try...mkin meningkat ke dah mkin menuru dah...

    ReplyDelete
  10. Salam Mia,
    Tak perlu test dah tau, tentu resultnya teruk...menaip dengan satu jari di laptop hehe...

    ReplyDelete
  11. sy menaip un xlaju sgt...leh cuba y nih!! thanks :))

    ReplyDelete
  12. huhuhu.. ext keybod takde skrg,...

    ReplyDelete
  13. hehehheheh type laju tapi byk kesalahan hahahahaha

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum mia...boleh terus mencuba lama2 pasti berjaya...;)

    ReplyDelete
  15. menaip ikut suka jari je kita ni, memanG tak de skill lanGsunG la....

    ReplyDelete
  16. Assalammualaikum....mialiana,

    mselim3 dulu pernah test toturial menaip nie...best boleh menguji kepantasan kita menaip.

    ReplyDelete
  17. menarik n dah cuba..ternyata krole lmbat dalam menaip-naip ni hihihi~ smua silap~

    ReplyDelete
  18. menarik dan seharusnya kena mencuba ni..untuk latih jari jemari yang semakin renggang dengan keyboard..

    ohh,jejari jemari ku tidak runcing seperti jejari runcing.. hahhha

    ReplyDelete
  19. Kak mia..cik akak nak cuba juga nie..hihi...
    Maklumlah bertahun cik akak menapi...tapi still cam tu juga...cam siput sedut je..hahahah

    ReplyDelete
  20. membantu juga ni.. pernah pergi test trengkas dulu fail.. haha

    ReplyDelete
  21. hehehehhhe selalu nak main game typing nie :) heehe

    ReplyDelete
  22. typing2 plak ek. merangkak jugak nih menaip.

    ReplyDelete
  23. dulu nini selalu gak amik test ni...sesaje men men,...hehe

    ReplyDelete
  24. tak pernah try buat pun test menaip selama ni. heheehe

    ReplyDelete
  25. nanti tangan dah ok nak try la.. dah setahun lebih tak typeracer dgn kawan2 yg lain..

    ReplyDelete
  26. Hahah boleh jugak cuba ni...rasanya dah bagus..tp betol ke pantas?

    ReplyDelete
  27. hehe... bagus jugakkan Mia ... test menaip kotnya excellent ke haha

    ReplyDelete
  28. Ada kesempatan nanti bolehlah akak cuba juga..

    ReplyDelete
  29. nak tanya..kalau ikut kan, berapa banyak perkataan yang perlu dalam masa seminit ye..:)

    ReplyDelete