image Tukar Charger Handphone Baru - Mia Liana

Saturday, 18 May 2013

# Entertainment Matters

Tukar Charger Handphone Baru

Tempohari Mia baru sahaja tukar bateri handphone, kali ini terpaksa pula tukar chargernya.

Pagi semalam cuba charge dengan charger Lela. Boleh pula. Sedangkan sepanjang malamnya Mia charge, bateri tak penuh-penuh. Dah mulalah ni nak juga tukar yang baru.




Semalam petang juga semasa balik kerja sempat singgah kedai telekomunikasi dan beli charger yang baru. Harganya RM 30.00. Kalau yang original, harganya hampir RM 100.00. Tidak mengapalah, janji boleh charge handphone. Balik sahaja ke rumah terus charge handphone sehingga penuh. Sampai tidak sempat nak update blog malam tadi.

dah tiba masanya... duit pun mengalir keluar...

posted from Bloggeroid

28 comments:

  1. janji boleh charge kan kak mia...kot la beli mahal2 sama jugak nanti problemnya..

    ReplyDelete
  2. takpela, lepas ni senang sikit.. takyah kena tunggu lama lagi sebab charger rosak ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. yang lama punya dah hampir setahun guna...

      Delete
  3. huhuhu~situasi kte hampir sme mia...besa r tu ciptaan manusia~

    ReplyDelete
  4. tu nasib baik chargernya je rosak, kalau phone, lagilah banyak kena keluar duit, alang2 beli baru biarlah canggihkan heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. phone ni masih ok lagi... tiada masalah sehingga sekarang..

      Delete
  5. beli yg camni lagi best...nampak mcm boleh guna utk phone lain jugak tu ye....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupp timi... boleh guna untuk beberapa model nokia, blackberry dan htc.

      Delete
  6. Kalau dah selalu update blog guna mobile phone, bateri pun cepat habis. Hehehe.. takpelah keluar duit sekali-sekala.

    ReplyDelete
  7. Tak pelah...itukan asam garam menggunakan hp kan Mia...

    ReplyDelete
  8. charger mcm ni lebih bagus sbb mcm2 hp boleh guna kan kak Mia..

    ReplyDelete
  9. Tak kisah sangat harganya. Asal boleh guna kira ok lah. Harap2 blh tahan lama ya Mia..

    ReplyDelete