image Kurma Satu Kemestian - Mia Liana

Saturday, 13 July 2013

# Family Matters

Kurma Satu Kemestian

Paling popular sekali apabila menjelang bulan ramadhan ialah kurma. Mesti ada kurma bila berbuka puasa. Sunat... dapat pahala. Kalau tidak ada, rasanya macam tidak lengkap dan ada kekurangan ketika mengadap juadah berbuka puasa.




Alhamdulillah.... syukur. Dapat menjalani ibadah puasa pada hari ini.

ada tiga kotak... satu untuk keluarga Mia, satu untuk keluarga Suami Mia dan yang dibuka ini untuk kami sekeluarga...


posted from Bloggeroid

28 comments:

  1. Betul3..wajib ada..tpi klau diamlkn wlaupn bukn di buln posa pun bgus kan..

    ReplyDelete
  2. saya pun berbuka dgn sahur mesti makan kurma. siang tak lapar, pas berbuka pun xde la kenyang sgt.

    ReplyDelete
  3. Betul, wajib ada. Bukan saja berbuka, sahur juga dengan kurma..

    ReplyDelete
  4. betul tu. mcm tak lengkap kalau tak ada kurma. huhu

    ReplyDelete
  5. wah menarik je kurma nie kak mia...hihi...
    kalau cik akak makan kurma cam nie...mahu habis satu kotak tu...:)

    ReplyDelete
  6. kalo berbuka fae sometimes lupa nak makan kurma hehehe

    ReplyDelete
  7. sunat berbuka dgn kurma )
    Sop pun suka kurma bertangkai :)

    ReplyDelete
  8. ya , benar kurma mmg paling femes dalam bulan ramadhan ..

    lama tak ke blog kak mia , rindunya ... masa kak mia baru lagi dlm bloging ..

    Saya dulunya , AKu Basikal dan Piano .. :3

    ReplyDelete
  9. sama lah kita tp js mkn time bersahur..^^

    ReplyDelete
  10. yup..kurma mmg wajib ada ketika berbuka..:)

    ReplyDelete
  11. betul tu kak.. mmg wajib kurma ni.. klau takde rasa mcm lain plak.. hehe

    ReplyDelete
  12. kurma pembuka puasa di bulan ramadhan.....

    ReplyDelete
  13. kurma memang pembuka selera yang sesuai untuk berbuka puasa ^_^

    ReplyDelete
  14. mesti walaupun hanya sebiji untuk berbuka puasa hari tu..

    ReplyDelete
  15. bulan tak puasa pun wajib ada kat rumah.. anak sy suka mkn.. :)

    ReplyDelete
  16. aiza pun suka makan kurma.. bulan puasa memang wajib ada..

    ReplyDelete
  17. Ohhh..tengok ni, teringat kurma dah tinggal sikit

    ReplyDelete
  18. kena berbisik klau nk beli kurma yusuf taiyoob, hikk...

    ReplyDelete