image Mencari Bahan Rujukan Di Perpustakaan Sultan Ismail Majlis Bandaraya Johor Bahru - Mia Liana

Tuesday, 31 January 2012

# Study Matters

Mencari Bahan Rujukan Di Perpustakaan Sultan Ismail Majlis Bandaraya Johor Bahru

Hari Sabtu dan Ahad yang lepas, Mia melepak di Perpustakaan Sultan Ismail Majlis Bandaraya Johor Bahru ditemani oleh Suami Mia. Mencari bahan-bahan rujukan bagi menyiapkan assignment Malaysian Studies. Rujukan daripada internet juga dah banyak Mia kumpulkan. Bila dah siap semuanya, Mia akan study dan buat assignment dengan mengarangnya antara 2500 hingga 3000 patah perkataan.

Katanya, soalan assignment semester Januari 2012 adalah sangat susah berbanding dengan semester-semester sebelumnya. Agak menakutkan juga. Hmm.. memang susah pun.

Terus-terang Mia katakan yang Mia kurang minat sedikit dalam subjek ini. Sebab itu Mia ambil subjek ini pada semester terakhir. Subjek ini adalah subjek online bermaksud cara pembelajaran subjek ini adalah secara online dan interaktif melalui DVD yang telah dibekalkan bersama modul subjek ini dan kena rajin online di dalam myVLE. Tidak perlu menghadiri kelas secara fizikal.



Assignment Criteria


Objective of the report;- to understand the election process in Malaysia.


Discussion on the FOUR main aspects in the Malaysian election process: 
i.   the system -FPTP 
 ii. the law of elections
iii. types of elections 
iv. additional elements.


Explanation on the role of the Election Commission
i. regulating elections
ii. reviewing seat boundaries
iii. carrying voters registrations


Application on THREE major elements in the Election :
i.   process
ii.  candidates
iii. electoral


Summary of the report.


The clarity of writing presentation.


Proper report format (Cover Page, Table of Content, page numbering, APA format references, etc.)

p/s: paksa diri untuk suka pada subjek Malaysian Studies ini...

10 comments:

  1. wah,belajar pasal pilihanraya.menarik

    ReplyDelete
  2. A'AH LAH ALA PILIHAN RAYA .. NI BOLEH SLIT KAN DALAM PILIHNA RAYA TUK BLOG NI.. HA2

    ReplyDelete
  3. salam kak mia, lama tak jengah sini, apa khabar, wah stdy kat lbry, myra dah lama tak pegi kat lbry, rndu lak zmn stdy2 kt lbry dlu :)

    ReplyDelete
  4. wah akak. :D
    rajin la akak study, huhu, pasal pilihan raya pulak tue ^^
    chaiyok akak :D saya doakan akak semoga berjaya dengan jayanya, amin.

    ReplyDelete
  5. @Rozuan Ismail huhuh...soalan assignment pasal pilihanraya plak kali ni. tu yang dok cari bahan kat library awamm..

    ReplyDelete
  6. Hai..dh lama tak jumpa..pi meeting asyik jumpa ur bosss jer..

    ReplyDelete
  7. dapat jawapan untuk.....additional element?

    ReplyDelete