image Dreamweaver Training - Mia Liana

Thursday, 23 May 2013

# Work Matters

Dreamweaver Training

Hari ini dan semalam (22-23 Mei 2013), Mia ada kursus di Sentul Kuala Lumpur. Dreamweaver Training adalah salah satu latihan dalam Transfer of Knowledge Program for Web Development.

Kami belajar menggunakan Adobe Dreamweaver, FileZilla, Tomcat7, localhost, remote server, servlet #include yang menghasilkan fail .html, .shtml, .txt, .jsp, .css dan .dwt . Sibuk betul belajar 2 hari ini. Terkial- terkial juga. Maklumlah ilmu baru bagi Mia. Tenaga pengajar pun cukup berpengalaman dan ajar kami dengan penerangan yang jelas beserta contoh dan latihan.

Baru sempat nak bergambar untuk kenangan semasa minum petang tadi.










Nasib teringat nak bergambar. Masa belajar dalam lab, memang tak ingat langsung...

suka bila dapat belajar benda baru...

posted from Bloggeroid

25 comments:

  1. terbaekk.. hehhe.. paly blajar dreamweaver, tu pn skit2 jer

    ReplyDelete
  2. wah bestnya dapat belajar dreamweaver, banyak pasal coding2 tu, tp seronok actually. guna filezilla untuk transfer files dari computer to server. teringat zaman-zaman dulu guna all those softwares..(*__*)

    Kaspersky Murah 2013

    ReplyDelete
  3. wahh untungnya dpat bljar :) sy nk sgt belajar tu semua

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum mia...wah bestnya dpt pi belajar benda baru lagi...;)

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. kak mia macam blur2 skit masa belajar ni... sally...

      Delete
  6. bestnya kalau dapat ilmu yang baru...nanti MIA jangan lupa curahkan di sini yea....

    ReplyDelete
  7. berkursus lagi nampaknya kak mia :)

    ReplyDelete
  8. Bertuahnya Mia dapat menambah ilmu..

    ReplyDelete
  9. dah lama tinggal Dreamweaver .. argghhh..

    ReplyDelete