image Kalau lah binatang ada facebook juga... - Mia Liana

Thursday, 24 June 2010

# Pearl

Kalau lah binatang ada facebook juga...



Kalau binatang ada fb, agak-agak begini lah ya komen-komen binatang tersebut kat STATUS yg mcm kita semua selalu post tu.......

Cicak : 
Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih...

Nyamuk :
Baru habis ronda rumah Ajoi... kenyang burp, Alhamdulillah. ..

Aedes: 
Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!

Ayam: 
Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh! ...

Cicak :
isteriku tersepit pintu

Kucing Betina: 
"Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa."

Ayam : 
Kawan2...kalu esok guwe tak update...bererti guwe udah di goreng....I luv u all... jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...

Nyamuk:
Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. Gua positif HIV AIDS... uwaaaaaaa

Cicak : 
Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap ... baru beli videocam baru ...

Kucing: 
Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!

Tikus:
Operasi malam ni... selongkar kitchen kabinet... sape nak ikot?

katak :
malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..

ular :
rasa mcm nk makan lauk telo la malam ni..mana nk cari ek..

Anjing:
Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya org.

Kuda: (status Patah kaki )

Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.

Kura-kura:
Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm siput babi

Siput babi:
Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab mcm kura2

Gagak: 
Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles

Burung Kakak Tua: 
Penat betul nk ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!

Babi hutan: 
susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.

Kera: 
semalam GF aku bagi bunga. Sedap jugak kunyah

Tikus:
Aku makan mee goreng mamak kat Al Naz maju@precint 9. Meh la join sekali.

Lalat: 
Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.

Sotong :
Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut

kucing : 
update petang karang tepat jam 5.00pm slow ngendap ala2 pink panther nyurik ikan bawal kepunyaan kak lela majnun. ..

lipas : 
merasmikan pengunaan kepak baru sekali bila dikembangkn. ..gerun tengok mmber aku kene tarik dgn jeli2 panjang kepunyaan cik cicak..eee seram nyeee....

itik serati : 
hahahhaa lawak2 ayam serama tu ade hati jalan tersengguk2. ...nk tiru aku le tu.. lol....

Ikan laga:
Boring sey, duduk sorang2 dalam tanki ni.

Ikan parang:
Kurang asam punya manusia, letak gambar aku kat depan bekas keropok

Ikan Jerung: 
Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :-(

Ikan Sepat: 
Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam. Al Fatihah

Ikan Bilis:
Wah ramainya kawan kita. Tahniah remy, ko kawan aku yang ke 5000.

Ikan Arowana: 
Cantik tak sisik I? Cantik kan ?

Ikan Mas Koki:
macam mana nak kurus nie?

p/s : Ketawa mia baca ni... jom ketawa sama-sama... tak dapat bayangkan macam manalah agaknya... kalau binatang pun ada facebook... senyum dan ketawa sokmo!

24 comments:

  1. adoii mia...hampir keluar airmata ku ketawa baca status binatang ni..adehhh eh..

    mia kat mana dpt ni..?

    ReplyDelete
  2. hahaha~tu pasal haiwan tak ada facebook~mati tergelak kalau ada~

    ReplyDelete
  3. sakit betul perut mia... ketawa sambil buat entri ni...

    mia dapat dari emel kawan..

    ReplyDelete
  4. eh mia
    binatang pn nk bog jugak ke
    hhheheh
    skrg ni dh xde tmpt n tggl pesan ke kt blog mia ni

    ReplyDelete
  5. ada... kat sebelah kanan atas blog ni yang ada Shout2 Here!

    ReplyDelete
  6. hahaha~ kalau ada agaknye memang cmnie kot.thanks.mell nye stress ilang baca entri awak. =)

    ReplyDelete
  7. salam..
    ha ha..kesian babi hutan yek?
    halal hub pun tak terima..

    ReplyDelete
  8. babi: siut! nak marah orang napa kata gila babi? bila aku gila?

    ReplyDelete
  9. hahhaha...lucu giler..tak dapat dibayangkan meriahnya dunia

    ReplyDelete
  10. bleh masukkan dlm silibus skola tadika ni..kui3

    ReplyDelete
  11. hehe..siput babi bengang dgn kura2..mmg kelakar

    ReplyDelete
  12. sis , lawak gilee uh !

    nas amik n ltak kat blog nas bole? :)

    ReplyDelete
  13. klu kata depa ada facebook...
    hehehe lawak !!!!
    mesti maju geng2 binatg hehehe

    ReplyDelete
  14. hahha. serious lawak.
    paling best ikan mas koki.
    nak kurussss. hehehe :D

    ReplyDelete
  15. elephant: this shirt make me look fat!

    ReplyDelete