image Namanya Kiki - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Saturday, 18 May 2013

# Family Matters

Namanya Kiki

Kiki baru menjadi sebahagian daripada keluarga mertua Mia. Adik Suami Mia dapat hadiah ini semasa sambutan hari guru tempohari. Tidak terfikir Mia, kucing boleh dijadikan hadiah kepada cikgu. Selalunya hadiahkan bunga, tali leher dan jam tangan.

Aktif dan manjanya. Dah namanya kucing. Memang begitulah lumrahnya. Masih kecil lagi. Beratnya pun tidak sampai 1kg.

Susah betul nak ambil gambar Kiki. Asyik bergerak sahaja. Suami Mia terpaksa pegang Kiki sebentar supaya senang ambil gambarnya.



Rasa terhibur apabila melihat gelagat Kiki. Kadang buat lawak dengan muka yang selamba... Comel....

pernah bela kucing dulu....

posted from Bloggeroid

42 comments:

  1. paly minat kucing tp malas nak jage kumbahan jer, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm... kena ajar dulu tu paly... baru lah senang.

      Delete
  2. Bestnya dapat adiah anak tuceng comey cani! Tak pernah pulak sepanjang hayat ni dengar anak murid bagi anak kucing sebagai hadiah hari guru.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... kak mia pun first time juga ni. tu yang update ke dalam blog.

      Delete
  3. Hadiah yang unik untuk dijadikan hadiah hari guru..^^

    ReplyDelete
  4. when cat lovers bersuara...huu. Teringat putih kat kampung plak!

    ReplyDelete
  5. Kucing binatang kesayangan Rasullulallah.

    ReplyDelete
  6. waahhh...dapat kucing mase hari guru?? 1st time dngar..huhu

    ReplyDelete
  7. huhuhu..wuah kna hadiahkn hihihi..kucin ni mmg cumil but kalo krole tak dapat r mia...alergic...bersin memanjang~

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo takpe krole... susah juga ya kalau alergik..

      Delete
  8. bila kiki besar mesti lebih comel..sekarang pun cute :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah yang diharapkan.... makan pun yang berzat ni...

      Delete
  9. comelnya.. hadiah hari guru?? alahai..lain dari yang lain hdiahnya ni.. nilainya tak terbayar dgn wng ringgit...

    ReplyDelete
  10. huishhhh baru first time dengar hadiah hari guru dapat kucing...untunglah sebab dapat kucing yg comel, aktif dan bermata bulat...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... timi. kreatif betul idea anak muridnya...

      Delete
  11. wah sofea bagi anak kucing ye kat cikgu..mesti cikgu dia suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. opps salah ingatkan sofea yang bagi...bila baca balik lah anak murid adik ipar kak mia yang bagi rupanya...pening2 lalat mai baca entry nilah padahnya

      Delete
  12. Uniknya hadiah hari guru ni......
    Hehehhehe..
    tak penah dibuat orang.....
    Comelnya si kiki...
    Nama sama macam kucing AJ... =D

    ReplyDelete
  13. Ingat dulu dulu masa Okje kecik ada kucing nama Kiki...hehe

    ReplyDelete
  14. erkk kucing pun boleh dijadikan sebagai hadiah hari guru.. hehe kreatif la anak murid.. comel je Kiki.. :)

    ReplyDelete
  15. Kucingpun boleh jadi hadiah ya.. Kalau akak dapat hadiah kucing tentu anak2 paling suka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudah semestinya... anak2 kak salmi tentu seronok main dengn kucing...

      Delete