image My Background 24 Dengan Header Blog Yang Simple - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Thursday, 2 August 2012

# Blog Matters

My Background 24 Dengan Header Blog Yang Simple

Hmm..... terkejut tak? Dah tiba masanya Mia menukar background blog ini kepada yang baru. Begitu juga dengan header.

Kali ini, tema yang Mia gunakan ialah simple, ringan dan menarik. Lama juga Mia nak dapatkan idea untuk gayakan design baru ini. Akhirnya dapat juga menepati tema yang diingini.

Header blog yang Mia design ini, simple diserikan dengan gambar Mia yang sedang tersenyum, kononnya nampak lebih mesra dan dekat dengan pengunjung dan logo mialiana.com. Mia save dalam bentuk gif supaya header ini cepat loading.




Background pula Mia hanya letak 2 line yang berwarna-warni mempunyai peranan besar dalam menceriakan blog ini. Menambahkan mood santai pengunjung supaya lebih tenang dan tenteram ketika lepak di blog ini. Mia save gambar background ini dalam bentuk transparent gif untuk cepat loading.


Harapan Mia agar semua pengunjung gembira dan suka untuk datang ke blog ini dengan adanya background dan header baru yang simple dan ringan ini.

p/s: sentiasa inginkan yang terbaik untuk semua pengunjung blog ini....

28 comments:

  1. cute! better dari sebelumnya kak :)

    ReplyDelete
  2. cute...simple dan nice..pandai kamu buat mia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikkk hehehhe... entahlah mia ni memang macam ni. terima kasih uncle..

      Delete
  3. pink...wajib untuk blog perempuan hehee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. mesti ada color pink. lambang kewanitaan dan kelembutan...

      Delete
  4. wahh.. dh bertukar wajah la blog kak mia.. simple but nice~~ ^^

    ReplyDelete
  5. Simple jer..dgn muka yg tersenyum manis..hehehe
    pandai dan rajin mia dok menelek2 menda nie..sayer mmg takde masa banyak pun..jeles ar pulak..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah... mestilah senyum... entahlah sejak abis blaja, rajin plak nak mengadap benda ni. dah macam satu hobi.

      Delete
  6. Replies
    1. terima kasih.... memang mia tak suka serabut2. nanti boleh pening... ;)

      Delete
  7. owh, kena pakai format gif ea bru cpt loading?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.. tapi kena tengok juga. baru-baru je ni kak mia save gambar dalam format jpeg dan gif. pastu pilih gambar yang kecik saiznya untuk upload ke blog.. hehehe... baru je dapat idea ni. asalkan gambar ok, boleh lah kan...

      Delete
  8. nice super simple.. :)
    sop pun suka simple :)

    ReplyDelete
  9. kak, new look. lebih simple dan kemas. i like :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah... wajah baru ni.. azam baru juga.. terima kasih ya ety...

      Delete
  10. ok background mcm ni cantik , ringan .. suka

    ReplyDelete
  11. wahh, tukar lagi..

    yup, mmg laju loading sini ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah caliph... tukar selera pula... memang nak loading laju...

      Delete