image Sofea Makan Kerepek Dengan Bear - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Thursday, 23 August 2012

# Family Matters

Sofea Makan Kerepek Dengan Bear

Sofea memang suka makan kerepek. Tak kisahlah kerepek apa asalkan namanya kerepek. Mia suka tengok Sofea bila makan kerepek sambil suapkan Bear. Seboleh-boleh nak masukkan kerepek ke dalam mulut Bear. Hmmm... Tercari-cari juga lubang mulut Bear. Agaknya dia pelik tengok mulut Bear. Bila diterangkan banyak kali barulah faham. Padahal setiap kali balik kampung memang jumpa Bear... Hmmm.. karenah budak-budak lah katakan.

Terus Sofea makan kerepek dengan hati yang senang lenang sambil tengok cerita kartun di Astro. Dia seorang sahaja punya channel, orang lain tidak boleh tengok channel lain.

Selalunya kalau nak ambil gambar Sofea memang susah, sebab dia suka sangat bergerak. Tapi kali ni boleh pula tersenyum bila Mia nak ambil gambarnya... Suka sangat gambar Sofea yang ini...


p/s: Bear lebih besar dari Sofea... Inilah kawan Sofea masa kat kampung...

26 comments:

  1. Minatnye dia dengan Bear yek.Didepan baju pun ande

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah... Memang suka sangat. Buat main2 je... Seronok juga tengok dia main...

      Delete
  2. bear ngan kanak ibarat memasang lampu klip2 di hari raya,iaitu tidak wajib tapi meriah kalu ada :-)

    the power of child,,bila berdepan siaran tv, yang besar kena mengalah.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah... Meriah skit kalau ada bear ni..

      Tapi banyak cerita best kat tv masa raya... Tak dapat nak tengok... Huhuhu....

      Delete
  3. haah, bear lg besar dr dia. tp comel sungguh tengok, ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la... Kak Mia ni geram. Siap cubit pipinya lepas amik gambar...

      Delete
  4. Salam Aidilfitri dari Kak Imun buat mia, sofea dan suami. Sofea tambah besar dan pipi pun makin bulat, hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Kak Imun... Selamat hari raya juga ya.

      Haah.. Sofea dah besar... Makin cerdik orangnya... Sentiasa bertanya itu dan ini.... Peramah sangat dengan orang...

      Delete
  5. salam aidilfitri buat kak mia sekeluarga =)
    comel tul sofea & bear tu....

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Uikkk hehehe momoy... Besr lebih tinggi dari Sofea... Siap ukur lagi...

      Delete
  7. sib baik anak sy x suke tgk kartun sgt...leh la maknye conquer!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uiii bestnya... Boleh lah tengok citer kegemaran...

      Delete
  8. kak..kerepek hari tu yg akak kata sedap tu...kawan akak tak jual online ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kerepek tu memang sedap. Sampai habis dibeli orang. Memang tak jual online. Sekarang ni bekalan pisang dah kurang sangat katanya. Tu yang dia stop kejap.

      Ramai yang nak beli lagi pun tak dapat.

      Delete
  9. Replies
    1. Haah... Sofea pun tak larat nak angkat. Main heret je ke hulu ke hilir...

      Delete
  10. assalamualaikum mia...besonya bear die jadi geng yer...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam, mama... Haah jadi geng tumbuk menumbuk macam kick boxing....

      Delete
  11. selamat hari raya aidilfitri ye, maaf zahir dan batin dari teratak siFaqir 'ilmu (^___^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih... Mia pun gitu juga. Selamat hari raya ya....

      Delete