image Timbang Berat Blog - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Friday, 3 August 2012

# Blog Matters

Timbang Berat Blog


Timbang Berat Blog

Setelah membuat banyak perubahan ke atas blog ini, banyak coding dan widget yang kurang diperlukan telah pun dibuang. Sayangnya.. Tapi demi menguruskan blog ini, Mia terpaksa juga.

Hasilnya, blog ini menjadi lebih ringan berbanding dengan sebelumnya. Mia timbang berat blog ini di http://www.iwebtool.com/speed_test

Size : 114.46 KB
Load Time : 0.99 seconds
Average Speed per KB : 0.01 seconds

Rasanya macam dah ramping sekarang, tak nak lah kurus sangat blog ini. Berat blog sebelum ini ada dalam entri INI.

p/s: leganya.. blog dah kurus sekarang. tuannya je yang belum lagi... huhuhu

24 comments:

  1. Replies
    1. boleh... bukan hanya berat badan sahaja yang kita selalu timbang. berat blog pun kadang2 perlu ditimbang juga...

      Delete
  2. Assalamualaikum wbth..
    Thanks sis sharing.....
    ja nk timbang tiranaaduka punya berapa kg

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam.. tirana
      sama2.. saje je nak tengok berat berapa. penting juga. kalau berat sangat pun tak elok. kesian kat pengunjung nanti...

      Delete
  3. blog kt mmg xd widget lgsg. sbb xreti tmbh. hi8

    ReplyDelete
  4. Lagi sebulan boleh la timbang berat badan pulok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo sudah semestinya. paling risau kalau bulan pose boleh turun 2-3 kg tapi nanti lepas raya, boleh naik lebih plak daripada yang turun.. adeeiii, juadah hari raya ada santan... huhuhu

      Delete
  5. xpernah timbang lagi.. nanti nk cuba timbang ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom timbang baby.. tengok kejap, berat ke tak... ;)

      Delete
  6. Wak, thanks for sharing. Anyway, ada tips tak macam mana nak mengurus berat blog kita tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 izni. takde lah tips sangat. kalau ada benda yang tak perlu kat blog tu, buang aje. tinggalkan yang penting2 aje..

      Delete
  7. tiba-tiba lak saya pun pergi jugak menimbang blog...berat sikit je dari mia...124.93KB...he he he..tuan blog ummiarissa kurus dah sikit bulan pose ni,tunggu raya ler..nak naik timbang lagi..he he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ok la tu ida, taklah berat sangat blog ida tu asalkan bawah 150KB.

      hmm.. bulan pose ni memanglah kurus, tapi nanti masa raya, sure makan macam2, confirm memang naik juga. risau ni... huhuhuh

      Delete
  8. Replies
    1. silakan check ya taliff... blog taliff pun ringan tak banyak widget..

      Delete
  9. blog shida juga yg beratt kak hahaaaa adoii..tah cmne nk kurus xtau lahh.. ^_^

    ReplyDelete