image Biskut Kacang Mazola - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Monday, 27 August 2012

# Family Matters # From Me

Biskut Kacang Mazola





Biskut kacang mazola memang sedap dimakan. Mia paling suka sangat. Kalau pergi beraya, ada sahaja kuih raya ini Mia cuma makan ini saja.

Kak Ngah (Kakak Suami Mia) yang masak biskut ini. Gambar kat atas itulah rupanya.

Bahan-bahan yang diperlukan ialah kacang tanah, minyak mazola, gula halus, tepung gandum, tepung jagung dan telur.

Mia belum sempat lagi nak buat biskut ni untuk raya tahun ini. Nanti nak juga buat untuk raya tahun depan.

p/s : tengah beraya rumah Kak Ngah ni... banyak pula biskut kacang mazola yang Mia makan sambil tengok TV3 cerita Senario Asam Garam....

Published with Blogger-droid v2.0.6

32 comments:

  1. ha'a... sedapkan... saye pun suke mkn jugak...

    ReplyDelete
  2. 1.kalau pergi rumah orang makan biskut tu,jangan bawak balik rumah ye,makan kat situ je. :) saya pernah pergi rumah kawan time hari raya,balun biskut ni banyak2 dan separuh lagi isi poket baju melayu kat depan tu,cover dengan dompet(time budak2 ye):)

    2.biskut ni memang best, masim2 gitu..pergh edap,jerawat pon sedap tumbuh dan berminyak.

    3.cerita orang lain yang buat, sendiri?? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikkk siap bawa balik rumah tu.. yang tak tahan. tapi peduli apa masa kecik2 dulu, janji dapat ngappp..

      nanti kalau kak mia buat biskut ni, kak mia akan update dalam blog... segannya takut tak jadi...huhuhu

      Delete
  3. selalu juga mak SOp buat dulu..
    senang nak buat.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo... mia memang nak buat juga sop... huhuhu tunggu ada mood.

      Delete
  4. oo yg ni bini saya suka makan, x suka bt

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang ramai yang suka makan... nak buat nya tu la ada payah skit...hehehe

      Delete
  5. seronok makan wktu tinggal serdak2 dlm balang biskut ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. uiiiii time tu rasanya sungguh cukup teramat sedap...

      Delete
  6. kak mia xyah tgu raya je bt kalo dah suka blh msak bila2 bt mkn sntai2 smbil tgk tv best gak kan heheee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm tapi kan shida, masa nak raya lah yang paling best buat biskut ni... lagi puas hati bila orang datang makan dan kata "sedapnyaaaa"

      Delete
  7. Salam Kak Mia..Selamat Hari Raya jugak ya.. terima kasih singgah baru ni ^_^

    Ni feveret sye juga kak, sng citer, asalkan biskut based on kacang, memg tu la lana melantak dulu,heh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam lana.. selamat hari raya.. uiiii samalahlah feveret kita ni... tang tu ngappp dulu...

      Delete
  8. sedapnyee... boleh try neh ! ;)

    selmat hari raya akk !

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum mia...mesti sedap sesangat biskut tu kan...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam... memang sedap sangat2 mama... kalau tak percaya cubalah makan...

      Delete
  10. tiap-tiap tahun mak buat kuih kacang mazola ni kak, thn ni pun buat jgk.. erm sedap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhhh... hebatt. nak raya rumah baby lah macam ni..

      Delete