image Bertukar Kepada CBox - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Wednesday, 1 August 2012

# Blog Matters

Bertukar Kepada CBox


Bertukar Kepada CBox

Hmm... setelah lama juga fikir, akhirnya Mia buat keputusan untuk bertukar kepada CBox sebagai shoutbox baru Mia bagi menggantikan iShoutbox. Lepas ini akan lebih cepat loading berbanding dengan iShoutbox.

Dalam usaha untuk menguruskan berat blog, banyak coding panjang dan tidak penting telah pun Mia buang. Ini termasuk juga shoutbox. Kalau tiada shoutbox, terasa macam tak meriah pula dan susah nak tinggalkan jejak bagi mereka yang suka blogwalking. Jadi, Mia masih kekalkan penggunaan shoutbox cuma tukar kepada CBox.

Silakan jerit puas-puas kat dalam shoutbox baru Mia tu.....

p/s: ucapan terima kasih kepada penjerit pertama, Aril Impian yang merasmikan CBox ini... ^_^

24 comments:

  1. Thanx share info ni...abang long pun tukar jugak :)

    ReplyDelete
  2. cbox ok.. sy guna cbox dr awal berblog ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... mia tengok ramai yang pakai cbox ni. tu yang mia pun nak tukar juga.

      Delete
  3. shoutbox setakat ini paling ringan :)
    sop pun sblm ini beberapa kali bertukar juga last SBOX juga yg terbaik.. heheh dulu shoutmix tp sbb berbayar dah x terbaik.. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal. mia pun pakai shoutmix sebelum ishoutbox. tapi ramai yang datang kata ishoutbox lambat loading. jadi, tu yang mia tukar cbox...

      p/s: mia cukup prihatin dengan masalah pengunjung ni... hehehe

      Delete
  4. heee.. cbox antara yg paling ringan :) feroz pun dalam proses nak kuruskan blog :P hik hik hik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... sekarang ni blog feroz macam dah lambat loading skit. jom kuruskan blog.... hehehhe

      Delete
  5. Dulu koi ade juge.Tapi dah keluarkan.

    ReplyDelete
  6. uncle rasa selepas ni senangn sikit nak shout dlaam kitak chat tu hihihi mmg mia membuat keputusan yang tepat...

    ReplyDelete
  7. yup, guna jaa cbox.. x fancy & loading pun cpat ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah... caliph. itulah faktor utama kenapa kak mia nak guna cbox... ;)

      Delete
  8. sy pn baru tukar haritu, cpt sikit loadingnya, header akak pn dah tukar ea?hehe.. nice^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo... ramai yang dag tukar ekk sekarang ni..

      uikkk heheheh baru je letak header tu, terima kasih ya trah...

      Delete