image Update Blog Secara Mobile Dengan Aplikasi Blogger-Droid - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Tuesday, 21 August 2012

# Blog Matters # Tips

Update Blog Secara Mobile Dengan Aplikasi Blogger-Droid

Di kala kesibukan dengan beraya ke sana sini, sempat jugalah Mia untuk update blog. Lebih mudah dengan adanya aplikasi Blogger-Droid. Senang dan cepat. Gambar berada di atas entri dan tulisan entri di bawahnya.

Semua entri yang dibuat menggunakan aplikasi ini akan ada "Published with Blogger-droid v2.0.6" di bawah entri.

Memang Mia dah download sebelum ini selain daripada aplikasi Blogger yang asal. Kali pertama Mia guna masa tengah update kisah Baby Adam masa masuk ICU di Hospital Pakar Puteri.

Sejak menggunakan Samsung Galaxy S Advance ini, urusan nak update blog pun menjadi mudah. Yang Mia paling suka ada ciri-ciri Advanced Editor Mode yang membenarkan kita untuk edit html code ketika buat entri baru.

Selain itu, ada juga aplikasi lain yang Mia pun belum sempat nak cuba lagi.... Nantilah bila ada masa lapang Mia pun nak cuba aplikasi yang lain juga...

p/s: ketika berblogwalking pagi ini... ada juga blogger yang update blog dengan aplikasi Blogger-Droid juga...



16 comments:

  1. wah..makin canggih sekrang....hehe..^_^
    selamat hari raya jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah waalid... kemudahan semua dah tersedia, cuma kita je nak gunakan atau tidak..

      selamat hari raya ya waalid..

      Delete
  2. assalamualaikum mia...wah bestnya nak up-date blog guna hp je...selamat hari raya...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam mama..... haah update guna hp. masih baru belajar ni...

      Delete
  3. Replies
    1. tu lah kan goku.. dah ada kemudahan, kita gunakan aje lah...

      Delete
  4. senang kan nak update, saya guna laptop mini HP

    ReplyDelete
  5. baru jer belajar update mengunakan blogger Droid, *baru 2 - 3 n3 kot* tapi kenapa gambar tu jadi tak center eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh letak code <> center dan /center di luar coding untuk gambar tu...

      cubalah ya..

      Delete
  6. Wah! Canggih akak tak pernah cuba lagi tunggu masa sesuai nak cuba juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom cuba kak mah... kak mah kan selalu travel, memang sesuai benar dengan kak mah.

      Delete
  7. patut laa aritu ada nmpak kuar cmtu kt bwh entry, huh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah caliph. kalau tiba2 terasa nak update blog ketika beraya pun boleh...

      Delete
  8. wahh, canggihnya kak mia ..hehee shida belum sempat nk pkai semua tu lg hehee :)

    ReplyDelete