image Katil Puzzle ABC Sofea - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Friday, 24 August 2012

# Family Matters

Katil Puzzle ABC Sofea





Akhirnya siap juga puzzle ABC ini dilekatkan bersama-sama dengan Sofea menjadi katil. Berpeluh-peluh nak siapkannya. Sofea nak baring terus dalamnya. Lepas itu, Sofea pun sibuk masukkan bantal-bantalnya.

Siap bagi amaran kat mak ayahnya supaya jangan usik. Ini Sofea punya. Nanti pecah. Gelihati kami bila tengok gelagatnya.

Dengan hati yang gembira sambil baring si kecil manis ini tengok televisyen. Amboi-amboi suka sangatlah tu. Nampak kepuasan terserlah dari air mukanya.

p/s : projek baru Sofea malam ni....

Published with Blogger-droid v2.0.6

30 comments:

  1. heee..mase jaja kecik2 dlu pon ade mainan puzzle nie ! ngee..die lembut2 je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah... Mainan yang sesuai untuk kanak-kanak. Lembut dan tidak membahayakan..

      Delete
  2. hahaha . kelakar la Sofea nie . best gak buat katil cmtu. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best satu malam main benda ni je... Nak tidur betul baru dikemas....

      Delete
  3. Dulu masa anak kecik2 buat alas mereka bermain. Sampai sekarang masih simpan...dlm beg plastik,nak buang masih elok...sayang pun ada!

    ReplyDelete
  4. walking here with a smile. take care.. have a nice day ~ =)

    Regards,
    http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Haah... Memang comel dan cute.... Sweet je bila ditengok...

      Delete
  6. wah, idea best dr sofea ;)
    kita kecik-kecik dulu tak pernah terfikir pun nk buat camtu eh,
    cerdik sofea ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pengaruh tv kuat sangat... Tak tahulah macam mana boleh dapat idea nak buat katil... Selalunya buat kotak2...

      Delete
  7. assalamualaikum mia....sukanya die bila katil puzzle tu dah siap...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam, mama. Memang suka sangat, kalau boleh nak tidur pun dalam tu...

      Delete
  8. waaaaaaaaaaa macam best jerrr huhuhuhu

    ReplyDelete
  9. wahhh cuteess nyer..katil dia..sofea..kak shida nk join..muat x agak2nye tuh heheeee :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikkk kak shida... tak boleh.... dah besar takleh main ni... nanti sofea cakap dengan cikgu...

      Delete
  10. Replies
    1. terima kasih ya sally... ala buat main2 dia ni...

      Delete
  11. Replies
    1. haah kan? tak terfikir pula. lepas dah boring main ni, dia terus cabut dan buat rumah pula..

      Delete
  12. Kreatifnya...Kalau Khalish tgk ni mesti nak jugak..ha ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih M.. biasalah budak2. nak buat dia boleh berfikir dan hasilkan sesuatu daripada mainan ni...

      Delete
  13. Replies
    1. terima kasih kak yong.. tu lah, suruh buat yang kecik, nak juga buat yang besar supaya dia muat kat dalamnya...

      Delete
  14. amboihhhh. pandai buat katil sdiri ehhh. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasal... Suka berangan nak buat itu dan ini dengan mainan ni...

      Delete
  15. Replies
    1. Uikkk hehe terima kasih ya. Cita2 tinggi Sofea ni...

      Delete