image Di Mana Entri Blog Saya? - Mia Liana

Saturday, 24 March 2012

# Blog Matters # Tips

Di Mana Entri Blog Saya?

Pagi-pagi buta ni, Mia nak cerita sedikit. Pernah tak kita terfikir... dan ambil tahu di mana entri-entri yang kita buat ni bila di cari dalam enjin carian Google Search?

Buat blogger-blogger SEO tentu dah tahu, kan? Jadi, mungkin ini tentu sesuai sangat untuk blog personal. 


Sebagai contoh Mia pilih keyword "mata bergerak" dan URL blog Mia sendiri. Dah siap klik butang Search.

Kemudian keluarlah keputusannya di bawah dan paparan menunjukkan Mia berada dalam page 1. Tetapi hanya untuk 10 page yang pertama sahaja. Kalau tak de tu, memang tak jumpalah. Entah page ke berapa entah, dah banyak sangat lah tu...

Anda semua boleh cuba mana-mana entri dalam blog, baik yang lama ataupun baru. Ikuti langkah-langkah seperti di atas. Selamat mencuba!

klik pada gambar untuk besarkan

p/s: dulu tak pernah terfikir... sekarang baru terfikir... dan terus ingin kongsikan ini bersama anda semua...

12 comments: