image Pentingnya Google Di Masa Sekarang - Mia Liana

Wednesday, 21 March 2012

# From Me

Pentingnya Google Di Masa Sekarang


Dulu lain sekarang dah lain. Semua dah serba canggih. 
Anak-anak sekarang semua dah pandai guna komputer sendiri dan smart phone.

Kalau nak cari apa-apa sahaja, kita cari kat Google Search. 
Kalau nak cari gambar, kita cari kat Google Image. 
Kalau takut tersesat, kita cari kat Google Maps. 
Kalau tak faham bahasa, kita terjemah kat Google Translate.

Letihnya asyik Google.. Google... Google...

Bila nak tengok trafik di blog, kita cari kat Google Analytics
Bila nak tengok timetable, kita tengok Google Calendar
Bila nak bersosial, kita buka Google+

Pendek kata semua akan berkata tentang Google. 
Glamer betul Google ni.
Nak buat macamana.... dah semuanya ada pada Google...



p/s: baru perasan hari ni yang Mia ni pengguna setia Google.... 

16 comments:

  1. ada google ada segalanyaa~ *pinjam tagline Xpax*

    ReplyDelete
  2. sy slalu guna translate google je...hehe...^__^

    ReplyDelete
  3. haha..betul2..husna kalau tanya bab kemusykilan something kat mama husna..mesti adik2 cepat je p tekan kat google..mcm baru2 nie xtaw beras pulut itam ada pokok..terus google..haha..

    ReplyDelete
  4. tu la budak2 ni wat keje sklh english nak tgk kamus pun guna google jer

    ReplyDelete
  5. pendek cite google google google.. haha

    ReplyDelete
  6. skarang boleh taip mcm kat word atau excel....tak caya? nengok kat document kat google. Nanti tak perlulah kita guna MS Word and Excel lagi :D

    ReplyDelete
  7. skg nih! nak tau pasal ape ape je pon.. satu je jawapan nya GOOGLE~

    ReplyDelete
  8. hahah.. ya betul.. google skrg ni memang top of the rank..

    ReplyDelete
  9. sememangnya kita semua pengguna google tegar! hehehe

    ReplyDelete
  10. kesian yahoo dengan bing. oran malaysia tak gune.. haha.

    sudi komen entry i tak ?

    Wang Tunai RM5000 untuk Blogger

    ReplyDelete
  11. maunye tak jadi pengguna setia, dah kata tulis blog... hehe

    ReplyDelete
  12. terima kasih ya semua sudi komen dan bagi pandangan tentang google... sememangnya google sudah menjadi keperluan kita semua sekarang ni....

    ReplyDelete