image Timbang Berat Blog (2) - Mia Liana

Wednesday, 30 January 2013

# Blog Matters

Timbang Berat Blog (2)


Hmmm.. bila berblogwalking sana sini masing-masing sibuk cerita tentang nak kuruskan blog. Blog beratlah. Banyak sangat widget kat side bar. Tak tahu nak buang apa..

Rasanya dah lama Mia tidak timbang berat blog ini. Eh! Nak timbang jugalah. Jom klik SINI

klik pada gambar untuk besarkan

size : 128.1 KB
load time : 0.57 seconds

Alhamdulillah... blog ini tidaklah berat sangat. Agak ringan dan slim. Kalau ada widget yang tidak penting, selalunya Mia akan buang terus. Hanya yang penting dan perlu sahaja akan berada di laman utama blog.

jangan pandang ringan pada berat blog...

Published with Blogger-droid v2.0.6

94 comments:

  1. btol2...paly pn penah post yg ni dulu :)

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum mia...bestnya blog dah slim kan...mama punyer kena kuruskn lagi...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam mama.... boleh kuruskan lagi tu mama....

      Delete
  3. aritu timbang gak berat blog, lebih kurang mia gak la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ok.. bagus tu haryati... lepas ni maintain je...

      Delete
  4. akk punya keputusan : www.bicaramakdara.com/ 348.02 KB 0.81 seconds
    huhuhu kena kurussskannn lagi blog akak tu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm... boleh dikuruskan tu... buang mana2 yang tak patut...

      Delete
  5. takde jual supplement ke nak kuruskan blog :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu supplement takde mizzura... sendiri la kena buat nampaknya....

      Delete
  6. SAYA PUN DAH LAMA TAK TIMBANG2 NIH..RINGAN SLIM KOT SETAKAT NI..TUAN BLOG JE YANG TAK RINGAN2..HEHEH

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok slim... hmmm tang tuan blog tu, tak dapatlah mia nak tolong... huhuhu

      Delete
  7. sy pun lm dh tak timbang. trm kasih buat n3 ttg penimbang ni. hehe...

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah.. Blog E'raz pun sama.. Ringan.. Rasa mcm nk kasi wajah baru je kat blog.. Errrmmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eraz punya memang slim... tak sabar nak tengok wajah baru blog eraz tu nanti...

      Delete
  9. yeahhh sy punya blog ringan tak macam tuan dia yg berat

    ReplyDelete
  10. ni pun x check2 lagi kak mia...tak tau la tembun ker slim ker... he he he...nak cek lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala... check je farah... takde sapa nak marah pun... hehehe

      Delete
  11. kalau berat sangat kesian kwn2 nak dtg ziarah..kna tggu si obes ni loadingkan kak mia.. :)

    ReplyDelete
  12. nak kena buat jugala ni mia , tq ye

    ReplyDelete
  13. sheila nak cuba timbang jugak lahh :D

    ReplyDelete
  14. aha..jom cuba

    tapi jgn lupa join http://sna-aai.blogspot.com/2013/01/tag-25-random-facts-about-me.html

    ReplyDelete
  15. lama dah tak timbang. thanks for sharing kak mia :)

    ReplyDelete
  16. dh timbang.. ok la kot.. hehe~ tq for da info kak mia

    ReplyDelete
  17. ingat badan je leh timbang blog pun bolehhh

    ReplyDelete
  18. timbang jangan tak timbang. mana tau kot2 blog kite ni diet. haha =) thanks for sharing kak mia.

    ReplyDelete
  19. Sangat betul...sangat betul...jangan pandang ringan pada berat blog. Ia akan menetukan juga jumlah pengunjung kita

    ReplyDelete
  20. Dah timbang..
    size - 158.48 KB
    load time - 0.45 seconds

    Ada kaitan ke antara size blog & loading time tu Mia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok tu kak salmi... memang ada kaitan saiz blog dan loading time...

      Delete
  21. Huhuhu . Baguslah takde berat mana . Ngehngeh . Loading pun nak kena tengok line internet orang lain . Teruskan blog yang slim :D

    ReplyDelete
  22. nanti nak juga timbang, tq and tahniah..slim

    ReplyDelete
  23. Thanks mia for info..dah timbang and Alhamdulillhah slim jugak..boleh kuruskan lagi ni..

    ReplyDelete
  24. 0.4 second hohoho. maknernyer ringanlaa ni hehe :)

    ReplyDelete
  25. Saya dah timbang..blog saya 0.87 seconds loading time..ok kot..tp nampaknya nak kena ubah skit tang bloglist tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok.. kira slim la tu... terpulang kalau nak kuruskan lagi pun boleh...

      Delete
  26. hehehe..saya timbang dah lama..nak timbang balik lah.

    ReplyDelete
  27. lepas timbang boleh la buang lemak2 dalam blog...haha

    ReplyDelete
  28. baby punya nak kena bakar lemak.. kena kayuh laju2 ni, tak leh pelan2 lagi. hehehehe, dah timbang dh tadi kak mia :) Thanks kak

    ReplyDelete
  29. cheery dah timbang,berat blog cheery 162.03 kb..urmm berat ke ek?tp berat dari blog ms mia..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. berat skit je.. takpe. masih ok. tapi kalau nak kuruskan lagi pun boleh... digalakkan..

      Delete
  30. dah lama tak timbang berat blog...
    nak timbang juga lah... :)

    ReplyDelete
  31. dah timbang... haha besnye kalau tuan blog leh kurus mcm blog :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuh kalau kes tuan blog tu... tak dapat kak ma nak tolong...

      Delete
  32. Nk gi timbanglah ni....dgn tuan badan sekali timbang hehe

    ReplyDelete
  33. Tiap2 hari kena timbang. Size 120 je dengan loading time 0.67 sec.Ok tak Mia?

    ReplyDelete
  34. lama daa x timbang berat blog ngn berat tuan blog..hihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak gayanya kena timbang kedua-duanya sekali la tu....

      Delete
  35. siyes dh lama x timbang tapi rasa maintain jaa, hikk...

    ReplyDelete
  36. blog ringan,pengunjung pun suka, hehe

    ReplyDelete
  37. remy timbang dan terasa berat..... tgk berkira2 nak buang apa yg patut.......

    ReplyDelete
  38. alahai ringan shida berat lagi tu huhuhu..

    ReplyDelete