image Blog Makeover - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Monday, 9 September 2013

# Blog Matters

Blog Makeover

Kalau perasan dari semalam, Mia ada buat perubahan pada blog ini. Saja nak ubah selera lain pula. Makeover blog mana yang patut.

Mia masih mengekalkan layout yang sama, cuma susunan widget ada ubah sedikit dan juga warna turut berubah. Ada widget yang dibuang bagi meringankan blog ini. 

Kali ini, Mia berkenan dengan tema warna silver. Menu dan footer Mia letakkan garisan silver supaya nampak kelainan sedikit.

klik untuk besarkan

Sejak shoutbox dah berpindah ke page sendiri dan tabber widget dikeluarkan, blog ini semakin ringan dan cepat loading.

Diharap pengunjung bog ini akan lebih selesa dan senang dengan perubahan blog ini. Terima kasih ya... (^_^)

biar simple, senang loading dan kemas...

80 comments:

  1. betul kak mia, ringan sangat dan cepat loading

    ReplyDelete
  2. wahh cantik laa. kak mia makeover sendiri ke? hehe

    ReplyDelete
  3. macamna nak printscreen full image blog tu kak mia??

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba ikut tutorial kat sini

      http://www.mialiana.com/2013/05/install-awesome-screenshot.html

      Delete
  4. loading cepat.. besttt! hehehe

    ReplyDelete
  5. cantek akak blog nih..nak tnye..mcm mane nk ambik gmbr blog full macam tuh ek..tak retilah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih luqman. cuba ikut tutorial kat sini

      http://www.mialiana.com/2013/05/install-awesome-screenshot.html

      Delete
  6. Wah, ni first time solehah jmpe blog yg btl2 ringan + da mcm2 widget tp still ringan. Mmg awesome :)

    ReplyDelete
  7. WAHHH . SUKE2 MASUK BLOG NI . HRI2 SKODENG

    ReplyDelete
  8. Sentiasa senang dengan setiap perubahan yg Mia lakukan. Sungguh ringan...Yg penting identiti blog masih jelas kelihatan.

    ReplyDelete
  9. betullah dah ringan sikit blog ni

    btw meh singgah blog ada khidmat ilustration cartoon semurah rm5 sahaja taw hehe
    http://lollista.blogspot.com/2013/09/tempahan-free-telah-tutup.html

    ReplyDelete
  10. Simple aje..yg pnting sya kat sini yg line sgt siput ni dpt berkunjung ke blog mia..sbb da ringan da blognya.. hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah motifnya adrianna... supaya semua orang selesa bertandang ke sini...

      Delete
  11. Replies
    1. wahhh.. terima kasih ya bahrain.. ada juga peningkatan sedikit ni...

      Delete
  12. Berat ke ringan still nak tengok blog kak Mia yang ohsem ni selalu..hehe..

    ReplyDelete
  13. Memang cepat bila masuk ke blog ni. Tahniah!

    ReplyDelete
  14. cepat je loading masuk blog kak Mia ni :)

    ReplyDelete
  15. waaa sempat juga nk make over erk... leeza tak dan ler skrg nie.

    ReplyDelete
  16. suka warna ni ala2 korporat gitu...he3....

    ReplyDelete
  17. blog kakmia makin kemas, makin cantik... cer kakmia komen blog deno... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thansk deno.. blog deno pun sweet je, guna warna2 lembut... ;)

      Delete
  18. nampak bersih je blog kak mia ni... hehe

    ReplyDelete
  19. datang mood nak makeover ker???heheheh...

    ReplyDelete
  20. blog akak memang ringan =) nmpak kemas je

    ReplyDelete