image Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Bagi Tahun 2013 - Mia Liana

Wednesday, 2 January 2013

# Work Matters

Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Bagi Tahun 2013



Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Bagi Kakitangan Awam Tahun 2013

Sebagai salah seorang kakitangan kerajaan (penjawat awam), tentulah Mia kena tahu bila tarikh-tarikh pembayaran gaji di sepanjang tahun 2013. Bolehlah buat perancangan kewangan dengan lebih berkesan dan belanja dengan berhemah pada tahun ini.

Bulan Januari 2013
  • Rabu, 23 Januari 2013
Bulan Februari 2013
  • Isnin, 25 Februari 2013 (Tahun Baru Cina - 10 dan 11 Februari 2013)
Bulan Mac 2013
  • Isnin, 25 Mac 2013
Bulan April 2013
  • Khamis, 25 April 2013
Bulan Mei 2013
  • Khamis, 23 Mei 2013 (Pesta Menuai - 30 dan 31 Mei 2013)
Bulan Jun 2013
  • Selasa, 25 Jun 2013 (Hari Gawai - 1 dan 2 Jun 2013)
Bulan Julai 2013
  • Khamis, 25 Julai 2013
Bulan Ogos 2013
  • Khamis, 22 Ogos 2013 (Hari Raya Puasa - 8 dan 9 Ogos 2013)
Bulan September 2013
  • Rabu, 25 September 2013
Bulan Oktober 2013
  • Khamis, 10 Oktober 2013 (Hari Raya Haji - 15 Oktober 2013)
Bulan November 2013
  • Isnin, 25 November 2013 (Deepavali - 2 November 2012)
Bulan Disember 2013
  • Khamis, 19 Disember 2012 (Hari Krismas - 25 Disember 2012)

p/s : rujukan daripada Surat Pekeliling Akauntan Negara Malaysia Bilangan 4 Tahun 2012, klik SINI.

38 comments:

  1. Replies
    1. sama2 MV.. senang nanti kak mia nak cari lepas simpan kat blog sendiri... hehehe tiap2 bulan mesti mahu check punya lepas ni..

      Delete
  2. Replies
    1. haah normi... lega kalau masa bayaran telah ditetapkan. kita kena pandai adjust nak belanja keperluan ni..

      Delete
  3. tq kak mia bgtau dateline ni..sng la mcm ni dh tahu bila gaji :)

    ReplyDelete
  4. Awalnya Puan Mia...update gaji niiiii bahaya,nanti cepat nak perabis duit.

    ReplyDelete
  5. waaaa best best ni... kerja pun belum lagi leeza nie.

    ReplyDelete
  6. kena bookmark ni!!!
    (sebok je macam la keje saya ni..hehe)

    ReplyDelete
  7. oleh kerana salah kira saya amik giliran 'kutu' bulan 8,kononnya dapat la berjoli katak masa raya tp sekali lepas raya keluar gaji da..

    yang penting kena tgk antara gaji bulan 10-11 jauh gak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahun ni mia tak main kutu.. heheh

      p/s: kalau jarak antara gaji 2 bulan jarak sangat pun bahaya... ;)

      Delete
  8. Memang penting utk rancang belanjawan terutama yg ramai anak bersekolah.

    ReplyDelete
  9. owh.ingatkan biasanya 30-31 hb setiap bulan..rupanya awal ye...

    ReplyDelete
  10. haa boleh bodek abang macam ni ,kehkeh xD

    ReplyDelete
  11. tahu gaji bila masuk senangla nak bajet perbelanjaan harian...

    ReplyDelete
  12. Wah dah dapat plan awallah penjawat awam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh plan macam2 ni.. tapi shopping tetap ada dalam senarai.. hehe

      Delete
  13. he he tapi KA x keje gomen lah

    ReplyDelete
  14. shida tetap 5hb tiap2 bulan..hehee..plg best time befday 5 jan dapat skali haidah hahaha :D

    ReplyDelete