image Air Cap Badak Sejukkan Badan - Mia Liana

Thursday, 31 January 2013

# Work Matters

Air Cap Badak Sejukkan Badan


Hari ini pergi kerja, siap bawa air cap badak lagi untuk sejukkan badan. Kesannya cepat. Memang badan terasa tidak sedap sangat.



Balik dari kursus 2 hari di Pulai Springs Resort terus rasa macam badan panas dalam. Dah mula selsema ni. Agaknya mungkin sebab duduk dalam aircond lama sangat. Ditambah pula aircond yang sejuk.

Nasib hari ini tidak ada kerja-kerja di pejabat yang urgent. Buat perlahan-perlahan sahaja. Kalau rasa masih tidak berapa sihat, petang nanti nak singgah klinik ambil ubat.

cuaca pun sekarang tidak menentu.... dah minum 2 botol air cap badak ni..

Published with Blogger-droid v2.0.6

92 comments:

  1. mmg menjadikan..masa minum pon dh rs air tu menyejukkan..;)

    ReplyDelete
  2. semoga cepat sembuh...nieyl biase kat umah memang standby 2 botol ..:)

    ReplyDelete
  3. memang digunakan sejak kecil.. klu dlu, demam je, mesti abah atau ma belikan air ni.. ;)

    ReplyDelete
  4. cuaca kat luar pun panas sgt lately ni kak mia. kita pulak kerja kt tmpt berair-cond. lg la menjadi2. semoga cepat sembuh ya. minum juga air kelapa utk kurangkan panas dalam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu sue.. ni pun dah 3 biji air kelapa mia minum... air badak dah 6 botol huhuhuh...

      Delete
  5. cuba try minum air ECPI pula. sebelum nie suspek denggi, lepas minum air ECPI terus OK. tak pasti sama ada kebetulan atau memang mujarab. member yang kena tahan wad sebab denggi pun cepat keluar wad lepas minum 2 botol besar air ECPI. so, kalau yang demam biasa nie lagi cepat kesannya kot... insya'Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum pernah cuba dodol... tak tahu nak cari kat mana area sini..

      Delete
  6. Tiap kali demam mmg air nie yg dicari .. Hehh moga k.mia sihat selalu ^^

    ReplyDelete
  7. zaman iman dulu pon minum ayo badak nh..tapi skunk dah xlalu nk minum heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe iman... mungkin dah selalu sangat masa kecik dulu...

      Delete
  8. Ramai kata gitu. Saya tak penah cuba lagi...

    ReplyDelete
  9. last friday saya panas badan gak,rasanya kalau letak telur kat dahi boleh masak..so beli gak air cap badak..tapi bukan yg botol ni..botol dia jenis pendek je.
    pagi panas petang dah ok..berkesan gak

    ReplyDelete
  10. amalan tradisi keluarga saya juga la kak mia..mudah nak beli,,boleh minum bila2 je tak demam pun elok juga terutama bila cuaca panaskan..

    ReplyDelete
  11. cuaca skunk mmg panas.. cuaca kat perak pun panas akk. huhu.. :(

    ReplyDelete
  12. saya tak 'lut' minum air badak ni kak. hehe.. kena ubat doktor jugak.. maknanya kena dadah jugak masuk badan ni baru elok :p

    ReplyDelete
  13. hmmm dah lama dah air cap badak ni saya guna zaman anak kecil demam dulu2...tapi sekarang ni dah ganti air 100 plus pulak...mujarab jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kan ida... 100 plus tu air gas... tu yang mia kurang minat skit...

      Delete
  14. ada juga minum untuk sejukkan badan :)

    ReplyDelete
  15. memang best air tu..tp cheery xminum sangat..haha

    ReplyDelete
  16. sedap ke kak mia? hehe.. belum pernah cuba

    ReplyDelete
  17. Air tu memang bagus Kak Mia..saya kalo demam xkan makan panadol tapi cuma minum air tu je.

    ReplyDelete
  18. mujarab air nih, memang badan akan sejuk dengan pantas jika meminumnya :)

    ReplyDelete
  19. tak pernah try pula air ni.... asal demam jer teringat ubat... x terpikir pun air badak ni...
    semoga akak cepat baik...

    ReplyDelete
  20. moga kak mia cepat sembuh...
    jangan lupa makan ubat... nanti melarat pula...

    ReplyDelete
  21. yg ini mmh digunaka sejak dulu lagi ni mia

    ReplyDelete
  22. Cool Rhino memang sejak dulu lagi. Budak2 pun boleh minum jugak, Take care semoga cepat sembuh mia

    ReplyDelete
  23. assalamualaikum mia...mmg selalu dicari kalau badan nak demam ...semoga mia cepat sembuh yer...:)

    ReplyDelete
  24. siannya kak mia.. syafakillah kak.. moga terhapus dosa2 kecil :)

    ReplyDelete
  25. Moga Mia segera sembuh.
    Selalu dengar org bercerita tentang khasiat air ni tapi akak belum pernah minum..

    ReplyDelete
  26. Okje tak pernah minum tp masa anak okje demam lama dulu....mcm mcm air bagi dia termasuklah air ni..huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo... gitu.. paling mia risau bila sofea demam... memang susah nak makan ubat...

      Delete
  27. memang sekarang ni musim demam sakit tekak badan panas bgai. jaga kesihatan ya sis :)

    ReplyDelete
  28. Semasa kecik-kecik dulu selalu jugak mak saya beri air cap badak ni bila demam ... Tetapi tidak lagi kini ...

    ReplyDelete
  29. peneman setia sy la air badak ni kalau demam2 :)

    ReplyDelete
  30. dh lama giler x tgk botol air cap badak ni.. blom pupus rupanya, hikk...

    ReplyDelete
  31. masa demam selalu lah minum air ni, huhu , take care ye kak mia

    ReplyDelete
  32. dah lama tak minum air cap badak nie...zaman2 remaja dulu...femes...demam jer.... kalut pi kedai cari air nie...

    ReplyDelete
  33. Air cap badak nie memang mujarab....tpi skrgn bnyak yg tiruan.....:)

    ReplyDelete
  34. shida pun kalo demam tak lut minum air badak minum air biasa lagi mujarab xtau kenapa..

    ReplyDelete