Final Touch Up Blog - Corner Border Di Sebelah Kanan Atas Dan Kiri Bawah


Sebenarnya... sejak blog ini bertukar ke warna Pale Violet Red tempohari, Mia masih belum dapat idea nak gayakan bentuk border blog ini macam mana... Setiap hari memandang rupa border yang empat segi itu terasa kurang menarik dan ibarat bilalah nak tukar rupa yang elok sedikit. Bukannya Mia tidak suka, cuma Mia nak kreatifkan border itu.

Secara tidak sengaja, hari ini tiba-tiba Mia dapat idea nak gayakan border dengan jadikannya corner border di sebelah kanan atas dan kiri bawah. Nampak macam ada kelainan dan unik sedikit. Lebih ceria dan eksklusif.

Mulalah mencari coding yang sesuai dan terus aplikasikannya ke dalam blog. Habis semua border telah bertukar rupa...

Jemput tengok ya...


bahagian atas blog


bahagian bawah blog


bahagian entri blog


bahagian tabber widget


bahagian title widget

Diharap anda semua suka dengan perubahan ini. Biar lembut dan manis bila dipandang. Hati pun senang dan selesa nak baca entri blog ini.

sentiasa inginkan yang terbaik untuk blog ini... love this blog so much...

Post a Comment

39 Comments

  1. akak... nak tanya la.. mcm mana nak buat tab menu kat side bar mcm akak ya...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. deno cuba ikut tutorial kat entri ni... http://www.bloggersentral.com/2011/05/create-tabbed-content-blogger-widgets.html

      Delete
    2. kimi pun nak cuba lah , senang , jimat ruang dah tak menyemak...hehe

      Delete
  2. wuah!!! menarik n unik...suka tngok perubahan blog ni...makin cantik dan menarik, tahniah akak~ pndai design ek~

    ReplyDelete
  3. wahh lebih lembut dan manis, suka-suka

    http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/03/tiada-makanan-banyakkan-susu-ibu-amaran.html

    ReplyDelete
  4. wahh chantekk kak mia, makin berseri seri blog kak mia dgn border baru neh.. :D

    ReplyDelete
  5. waa. .lbh kemas dan cntk. .pndai la kak mia edit blog. . :)

    ReplyDelete
  6. cantik kemas je...bile la kila ade masa nak upgrade blog kila tu. dari start create macam tu je tak gerak2

    ReplyDelete
  7. waaahhhh.. makiiin shaanteekk laah kak., ehhee

    ReplyDelete
  8. hah..ok ok..menarik menarik..... like the colour..:)

    ReplyDelete
  9. Waaaa..makin cantik dan kemas..Cantik border itu.

    ReplyDelete
  10. Hik hik cantek blog ni.... Kreatif sangat.... :-)

    ReplyDelete
  11. Tahniah sebab dah berjaya menghasilkan blog yang menarik. Simple dan kemas. Loading pun laju.

    ReplyDelete
  12. wa... memang cantiklah blog Mia... akak sampai sekarang tak berjumpa macamamana nak borderkan keseluruhan macam Mia buat ni. Jenuh godek2. tak jumpa Mia tahu ke camana? hehe... (tak berpuashati lagi dgn rupa blog akak) tanya Mia lah pula... thanks Mia

    ReplyDelete
  13. cantik kak mia...jeles dgn org yang pandai ubah2 blog ni..huhu

    ReplyDelete
  14. cantik kak mia, suka tengok. rasa lembut tenang je..

    ReplyDelete
  15. nice, cool and matured...congrats!

    ReplyDelete
  16. Mia mmg rajinlah.Respect kat Mia yang sentiasa fokus pada kerja dan blog.Keep it up.

    ReplyDelete
  17. makin cantik dah blog kak mia... ^_^

    ReplyDelete
  18. mmg kreatif...skang ni nampak lebih umpphhh lg....

    ReplyDelete
  19. comel kak mia... nampak lebih kemas....

    ReplyDelete
  20. menarik kak mia..skali tgk mcm senget2 dah unik jer heheee :D

    ReplyDelete
  21. semakin comel blog kak mia ni, ishhh eheheh

    ReplyDelete
  22. Tak nampak sangat perubahan dia Mia...

    ReplyDelete