image Ranking Alexa Malaysia Di Bawah 200 - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Sunday, 24 March 2013

# Blog Matters

Ranking Alexa Malaysia Di Bawah 200


Ranking Alexa Malaysia Di Bawah 200

Alhamdulillah, terasa seperti tidak percaya lagi bila blog ini berjaya berada di bawah 200 ranking Alexa Malaysia. Semakin hari prestasi semakin meningkat. Bukan mudah untuk mencapai sehingga ke tahap ini. Banyak teknik yang Mia cuba aplikasikan ke dalam blog ini. Ternyata ianya berhasil walaupun purata harian dalam sebulan trafik blog ini tidak lebih daripada 1,000 uv setiap hari.

Alexa Traffic Rank - 46,281
Alexa Malaysia - 193

Kata orang, sikit-sikit, lama-lama jadi bukit. Usaha keras tentu akan berbaloi. Terima kasih tidak terhingga kepada semua yang sudi support mialiana.com sehingga ke hari ini.

Sebelum ini Mia ada buat entri bila blog berada di bawah 50,000 Alexa Traffic Rank dan di bawah 300 Alexa Malaysia.

Anda boleh check ranking Alexa blog anda di SINI.

kunci utamanya ialah usaha, rajin dan konsisten..

86 comments:

  1. kunci tu mmg betol... hehehe... paly pn harap2 dapt naek kan lg rank blog paly tu tapi susah jugak sb bru 4 bln lebih berblogging ni :)

    ReplyDelete
  2. Tahniah.. Memang nampak usaha Kak Mia..

    ReplyDelete
  3. wow2!! sgt bngga dgn k.Mia! keep it up! always skong k.Mia!! ^^

    ReplyDelete
  4. Wah kak mia..tahniah..susah tu nak capai.. :)

    ReplyDelete
  5. wa tahniah kak mia...terbaik tu..bukan senang nak capai camni..insyallah akan cuba sebaik mngkn...u r my inspiration~

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih krole... kak mia kena maintain lepas ni...

      Delete
  6. tahniah kak mia
    moga konsisten n capai lbh terbaik
    blog kak mia mmg ramai peminat..hehe..alhamdulillah
    kak mia pun ramah orgnya..

    ReplyDelete
  7. Tahniah akak. Berkat usaha akak kan.. Syukur :)

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah.. Tahniah kak mia.. ^^

    ReplyDelete
  9. cmne ek gune alexa ni?iman lgsg xtau gne tau letak je

    ReplyDelete
    Replies
    1. iman.. boleh search kat google, banyak blogger dah cerita tentang alexa ataupun beleklah entri2 lama kak mia tentang alexa.. ;) happy learninggg...

      Delete
  10. kita baru nak bertatih...tahniah MIA...

    ReplyDelete
  11. SYUKUR ALHAMDULILLAH.....TAHNIAH sis.. :)

    ReplyDelete
  12. Tak lama lagi K.Mia boleh la lawan dengan Abg Nara..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikkk irawan... tinggi sangat tu.. harap dapat maintain yang ni..

      Delete
  13. Kak Scarr support 100% dari Pasir Gudang!Keep up your good work.

    ReplyDelete
  14. lambat sikit flight Farah sampai sini...ekekeke...

    congrats Kak Mia!

    cop... teruk ke tersedak tu Kak Mia...he he he...soweee...asyik sebut jer kan? lalalalalala....

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe farah... terima kasih ya... kak mia tersedak skit2 je... sedak2 manja... heheheh

      Delete
  15. Baru install n study alexa toolbar.. terus ter review blog akak... hehehehe
    http://www.alexa.com/reviews/single/7917181

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh terima kasih ya mr polie... nanti bila sempat kak mia akan balas review balik.. ;)

      Delete
  16. Makin hebat nampaknya blog Mia. Tahniah Mia!
    Insyaallah, akak yakin pasti meningkat lagi..

    ReplyDelete
  17. memang ada daya tarikan ke blog mia, ringan dan memahami blogger lain...selalu memberikan tips . nikmat berblog dapat dirasakan tahniah ya

    ReplyDelete
  18. salam monday :)
    tahniah kat mia sbb berjaya menduduki ranking bawah 200..ape pun tu hasil usaha mia selama nie..

    ReplyDelete
  19. tahniah sis mia... waaaa..nih yang fyna pun bersemangat juga. nak jadi macam sis mia juga ^_^

    ReplyDelete
  20. Tahniah...blog yg mmg dikenali ramai. Hebat la kak. Segala usaha kak nmpknya berjaya. Caiyok2 :)

    ReplyDelete
  21. tahniah kakmia!!! deno seribu lebih lagi... huhu^^

    ReplyDelete
  22. Tahniah kak..akak memang blogger yang rajin..Saya bangga dapat kenal dengan akak. ^___^

    ReplyDelete
  23. mia..kenapa ranking alexa malaysia semakin meningkat walaupun ranking alexa dunia menurun..apa sebabnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm.. maksudnya ramai pengunjung yang datang dari malaysia..

      Delete