Masalah Blog Deno Telah Selesai


Alhamdulillah, syukur. Petang tadi kebetulan Deno dan Mia online di facebook. Memandangkan masalah awal pagi tadi tidak selesai, ada dikisahkan di SINI, maka sesi online kedua pun dibuat. 

Mia minta Deno masukkan emel Mia ke dalam Settings >> Permissions >> Blog Authors >> Admin supaya senang Mia nak belek blog Deno menggunakan login Google+ Mia.

Apalagi, dengan segera Mia membelek coding blog Deno dan didapati ada script scroll to top  yang menggunakan Jquery. Bila dibuang script ini, lantas tabber widget pun menjadi. 

Kesian Deno, dah terlambat nak buat CAPD. Mia cepat-cepat tolong warnakan menu tabber widget dan sesuaikan dengan blog. Leganya. Masalah telah selesai kini.

tabber widget di blog Deno

bantu yang termampu...

Post a Comment

68 Comments

  1. a'ah..sha pun guna tabber ni..xdpt la..napa ya kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba check kat mana2 widget kot2 ada guna jquery...

      Delete
  2. baru je balik dari blog deno ni :) jadi dah.. lega ye kak mia

    ReplyDelete
  3. Alhmdulillah akhirnya berjaya. :D hebatla kak mia ni maen coding..dulu time belajar paradigm,mmg byk coding kena main, mmg stress tgok coding2 tu...huhu

    ReplyDelete
  4. x jenguk blog dia lagi,,,kejap lagi nak pegi

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, akhirnya berjaya jugak ;D hee

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah, selesai juga akhirnya..

    ReplyDelete
  7. saya nk pasang bnda nie asyik x menjadi je..
    knapa ye??
    boleh ajarkan??
    hehe

    ReplyDelete
  8. teringin nak buat mcm tuh jgk..jimat space and look nice. :)..

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum mia....akhirnya berjaya juga...;)

    ReplyDelete
  10. alhamdullilah..akhirnya selesai masalah Deno

    ReplyDelete
  11. ooh pasal ada jquery ke tak boleh jd sebelum ni?

    ReplyDelete
  12. kak nak tanya boleh?? comel plank blinking NOTA dalam balloon atas tu. cemana nak buat?

    ReplyDelete
  13. mesti deno pun lega mcm akk mia..sebab dh setel sumeneyr..hehe..pandai tul akk mia ni erk

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah bila msalah dah slesai :) kadang2 pening jugak tengok coding2 blog ni tp kekadang senang je :) hehe

    ReplyDelete
  15. tahniah kak mia. akhirnya berjaya juga :) heee

    ReplyDelete
  16. sy dpt byngkn kelegaan dino..
    sbb sy pon pernah mgalami mslh yg sama..
    cayalah k.mia.^_^

    ReplyDelete
  17. terima kasih kak mia!:) lega sgt2 dah selesai masalah tu, mmg pening masa deno buat sendiri.. haha~ btw akak, deno ada entry utk akak :)

    http://dayangdeno.blogspot.com/2013/03/terima-kasih-blogger-mialiana.html

    ReplyDelete
  18. slm hjg minggu sis mia.owh sis mia dh jengok blog deno mmg comel,,jmt space.nnt free sis mia kgsikan tutorial ye nk gak buat mcm tu,tapi tulah kt layout sy ada gak ltk jquery huhu...

    ReplyDelete
  19. memang ada coding jcuery macam kak mia kata tu dlm blog.dah padam dah..scroll back to top..gabungkan widget tu boleh tapi jadi melintang la kak..so,za cari jalan lain..jadik macam dlm blog za..lebih kurang macam gabungkan widget tu jugak..akak,tengok taw..hehe.. http://sitizawiah95.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. sng je shida bt skali dah blh ade yg bkali2 bt xok2..kalo ubah kod, cra pyusunan pn blh jd juga..lega dah deno hehee..

    ReplyDelete
  21. bukan senang tu nak menghadap koding blog lelama , hehe akhirnya selesai juga

    ReplyDelete
  22. Tahniah dapat selesaikan masalah Deno Mia

    ReplyDelete
  23. AJ cuba gabungkan bloglist tak jadi2.....
    Hehhehhehhe...
    Ntah kenapa nye tah.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm.. nak kena check betul2 kat coding blog kalau2 ada jquery scripting..

      Delete