image Laksam - Mia Liana

Monday, 4 March 2013

# From Me # Work Matters

Laksam

Laksam

Pagi tadi Mia dengan Kak Aida pergi sarapan kat warung orang kelantan. Tidak jauh dari pejabat Mia. Dah lama betul tidak pergi. Kami nak makan laksam. Dari minggu lepas memang dah berhajat nak makan laksam. Cuma pagi ini baru hasrat tertunai.


Sebelum makan, Mia ketepikan sambal. Ada cili, tak suka pedas. Makan panas-panas rasa sedap pula laksam. Alhamdulillah, kenyang...

selera masakan orang kelantan hari ini...

Published with Blogger-droid v2.0.6

112 comments:

  1. wan lagi suka laksam dari laksa..laksam kelantan memang sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. same ar.. zam sukakan laksam dr laksa.. mgkn sb teksturnya & saiz yg lbh lebar

      Delete
    2. oo gitu ya wan... kak mia rasa dua2nya sam2 sedap..

      Delete
    3. ooo citarasa zam pun sama macam wan ya...

      Delete
  2. Laksam memang best..
    nak2 yang santannya pekat...
    Terangkat... =D

    ReplyDelete
  3. Sedapnya laksam...Saya peminat tegar laksam...dah lama tak makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. laksam memang sedap CR. masa mula ngandungkan sofea, sarapan pagi dengan ni je..

      Delete
  4. Sedapnya..Saya pun suka makan laksam. Saya memang peminat laksa..hehe.

    ReplyDelete
  5. wahhh.. Afie suka laksam.. sokmo beli.. hihihi

    ReplyDelete
  6. nak try ler nanti tentu sedap..rasanya masam-masam ker...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya susah nak cakap.. kena makan dahulu baru tahu...

      Delete
  7. lama x mkn laksam
    sedap laksam nih :)

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. memang sedap normi... ramai orang datang warung ni..

      Delete
  9. pernah makan laksam ni kat kota baHru. sedap gak la

    ReplyDelete
  10. slrrruppppp... wlaupn bntuk cam tu, bes jer mkn cam mkn mee, haha

    ReplyDelete
  11. emm saya tak pernah makan laksam, camne rasanya ? macam laksa ker?

    ReplyDelete
  12. buat pertama kali makan laksam di sebuah kampung di negeri Kelantan, ...terkejut disuruh makan dgn tangan sahaja...ternyata ianya sedap cara begitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo... kak mia tak pernah pula makan dengan tangan.. pakai sudu je..

      Delete
    2. makan pakai tgn la sedap skit than pakai sudu & garpu..>.<
      ag sedap n menyelerakan..hihi

      Delete
    3. tu lah belum cuba lagi yuka.. nanti kak mia cuba ya pcl..

      Delete
  13. seumur hidup tak pernah makan laksam , camna rasanya pun tak tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh cuba tu abg cik... gi kedai makan orang kelantan la..

      Delete
  14. sedapnya kak mia!!!
    terliur dah ni. hehehe
    one of my fav food :D

    ReplyDelete
  15. tak pernah mkn laksam ... tak suka kot. tapi laksa suka lah ^^

    Promosi Sheshido Black Mask

    ReplyDelete
    Replies
    1. sapa yang suka laksa... confirm akan suka laksam nanti..

      Delete
  16. sedap ke sis mia? fyna tak pernah makan lagi.

    ReplyDelete
  17. pasti rasanya amat sedap
    nice share

    ReplyDelete
  18. Sedapnya laksam..nak jgk!!! dah lama sbnrnya tak mkn. Suke kuah bnyk2..sluurrpp

    ReplyDelete
  19. laksam is always my favorite kalau bab makanan kelatan! :)

    ReplyDelete
  20. wahhhh sedapnyaaaaaa tgk laksam tu..lama xmakan, kalo jumpa 2pinggan boleh habis neh..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh... betul2 makan tu sampai 2 pinggan terus...

      Delete
  21. assalamualaikum mia...sedap juga sesekali makan laksam ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam mama... memang sedap.

      p/s : mia ada plan nak outing dengan mama tapi tak tahu bila... huhu

      Delete
  22. teringat kat makcik sy yang memang pakar dalam buat laksam...hehe

    ReplyDelete
  23. biasa sarapan pagi,anak-anak suka laksam ni,kuahnya manis2 juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. teringin juga nak rasa masakan ida tu... asyik tengok kat blog je..

      Delete
  24. ni yang rase nk pegi carik laksam atau laksa ptg ni.. ade satu tempat kat sinu, specialnya ada tambah serunding daging dan telur burung puyuh..fuyoooo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh... betul2 special tu eraz.... nak jugakkkk...

      Delete
  25. Salam daripada Zalora Malaysia,

    Kami sangat meminati blog anda dan cara penulisan anda menarik perhatian kami.

    Kami ingin bertanya adakah anda pernah membeli-belah di www.zalora.com.my ? Kami berminat untuk menjalinkan kerjasama bersama anda.

    Email kepada kami di zalorateam@zalora.com.my :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih... setakat ni, mia belum pernah lagi membeli-belah lagi kat zalora. hmmmm... nanti mia akan emelkan.

      Delete
  26. Akakpun suka laksam. Lagi pedas sambalnya lagi sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo... baru tahu kak salmi suka makan yang pedas2... mia tak leh. perut tak tahan.

      Delete
  27. sekali sekala kan kak mia..ubah selera..

    ReplyDelete
  28. pergh! laksam terbaik...tekenang lak waktu layan laksam brsme2 ngan geng waktu dok semenanjung dlu argh! aku rindu laksam!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jommm makan krole.... hehehe memang tip top rasanya kan krole..

      Delete
  29. saya tak minat laksam tapi laksa saya suka..hehehe

    ReplyDelete
  30. sy suka makan laksam... best... umi pandai buat... ^_^

    ReplyDelete
  31. pernah makan laksam dulu2x...tpi xberkenan...more to laksa..still the feveret...

    ReplyDelete
  32. sy malu nak cakap tapi tu lah sy tak pernah rasa laksam lg...hihi

    ReplyDelete
  33. sarah suka sangat laksam nie..kalau time demam teringat kat laksam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan.. sebab masa demam tekak tak berapa nak sedap. makan ni baru ada selera..

      Delete
  34. Tak pernah mkn laksam. Sungguh xpernah tgk pun cmne rupanya laksam tu. Sedap ye kak mia?

    ReplyDelete
  35. laksam.. memang sedap. Ros suka kalau letak sambal tu. baru terangkat. hihu

    ReplyDelete
  36. laksam......lebih sambal pasti terangkat.....walaupun nampak putih jer.....

    ReplyDelete
  37. Baru lepas makan semalam....ohh baru tau mia tak suka pedas..

    ReplyDelete