image Review #1 - Tips Menulis Entry Blog Versi YUMIDA - Mia Liana

Sunday, 24 March 2013

# Segmen Follow Dan Blogwalking

Review #1 - Tips Menulis Entry Blog Versi YUMIDA

Review #1 - Tips Menulis Entry Blog Versi YUMIDA

Tahniah diucapkan kepada Yumida kerana terpilih memenangi Segmen Follow & Blogwalking #2. Marilah sama-sama kita terjah entri terbaik Yumida...


Tips Menulis Entry Blog:
1. Adaptasi daripada kegiatan harian
2. Membuat draf entry
3. Mengelak entry emo
4. Memasukkan gambar ke dalam entry
5. Entry ringkas & takmo berjela-jela

Selanjutnya, klik SINI untuk terjah.

Mia sangat setuju dengan apa yang dituliskan Yumida. Memang itulah yang Mia buat selama ini bagi memastikan blog ini sentiasa ada update setiap hari. Pada pandangan Mia, tips Yumida ini sangat sesuai untuk blogger personal. Mudah dan senang untuk dibuat. Bolehlah praktikkan ya...selepas ini..

jemput berkenalan dengan Yumida..

38 comments:

  1. yeyyyyy....jemput singgah ye korang semua
    thanks kak mia :)

    ReplyDelete
  2. yes..yumida mmg bersahaja entri di blognya, mia pon sama gak..sumber inspirasi blogging pcl ..tips yg bagus pcl suka.

    ReplyDelete
  3. nice tips... tapi part yang berjela2 i can't help it la kak mia...dah memang cenggitu... hu hu hu...

    ReplyDelete
  4. wah.. nanti aien terjah..
    erm kak mia liana..
    jom join segment kat blog aien..

    http://www.aienhermionie.my/2013/03/giveaway-review-blog-by-aienhermioniemy.html

    ReplyDelete
  5. Kalau entry berjela-jela, manalah ada masa nak baca, kan?Melainkan kalau kualiti entry tu betul2 mantap.

    ReplyDelete
  6. thanks yumida for sharing the good tips :)

    selamat berhujung minggu kak mia :)

    ReplyDelete
  7. sesuai ler untk paly ni sb kbnyakan entri personal jer... dan mmg paly elakkan bab2 emo.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. entri paly banyak yang straight forward.. ;) ok tu..

      Delete
  8. perkongsian yg bagus dari yumida...

    ReplyDelete
  9. Setuju dgn Yumida. Elakkan entri yang berjela-jela.

    ReplyDelete
  10. tahniah kepada yumida..kalau tak silap group GSF ni

    ReplyDelete
  11. setuju sangat gan Yumida.. elakkan entri yang berjela-jela..

    ReplyDelete
  12. dah pernah baca kat blog dia sebelum ni..sebab dia salah seorang GSF

    ReplyDelete
  13. hehe..entry berjela-jela tu selalu Kak Mia..memang dah jadi habit. Cadangnya nak tulis pendek tapi terpanjang juga.

    ReplyDelete