image Review #3 - Mak, Kenapa Cepat Ek Masa Berjalan? - Mia Liana

Friday, 29 March 2013

# Segmen Follow Dan Blogwalking

Review #3 - Mak, Kenapa Cepat Ek Masa Berjalan?


Tahniah diucapkan kepada Cik Mun kerana terpilih memenangi Segmen Follow & Blogwalking #2. Marilah sama-sama kita terjah entri terbaik Cik Mun...


Mak, Kenapa Cepat Ek Masa Berjalan? 




Selanjutnya, klik SINI untuk terjah.

Mia suka dengan entri Cik Mun ini. Pandainya lukis dan buat dialog yang menarik tentang kemusykilan masa kepada emaknya semasa zaman persekolahan dahulu.

Rasanya masa kecil-kecil dulu, ramai yang alami perkara seperti Cik Mun ini. Masa memang bergerak seperti biasa cuma terkadang akibat terlalu leka dengan sesuatu perbuatan / pekerjaan yang kita suka, terasa begitu cepat masa itu berlalu.

mesej yang hendak disampaikan dapat difahami jelas dengan penerangan dan lukisan oleh Cik Mun...

60 comments:

  1. Assalamualaikum. nice! hehe. memang semua rasa benda yang sama agaknya kak mia :)

    ReplyDelete
  2. hee, kreatif betol cik mun ni... :D terjahh ke blog cik mun.. ^____^

    ReplyDelete
  3. creative dan maksud yang nak disampaikan tu pun memang sampai kak mia... ^_^

    ReplyDelete
  4. nie lukisan masa zaman sekolah rendah ...lukis orang lidi.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak sukma.... lama betul mia tak lukis orang lidi... heheheh

      Delete
  5. wah...bestnye...nnti nk terjah ke blog sna...

    ReplyDelete
  6. nampak simple je lukisan lidi dia.tapi pengisian nya menarik..:)

    ReplyDelete
  7. Rajin betul Cik Mun melukis! Arol pun pernah rasa cmtue jugak. Time cuti duduk rumah, online rasa kejap jek. Tapi kalau sekolah, rasa terlalu panjang masa nak habis kelas. Hehehe! :D

    ReplyDelete
  8. huhuhu simple dan mendalam maksud entri ni hihihi tahniah tu cik mun~

    ReplyDelete
  9. Pandainya melukis.. Comel lukisan itu ^_^

    ReplyDelete
  10. Sebab tu saya xsuka menunggu je..mesti buat sesuatu masa menunggu tu..rasa cepat jee...

    ReplyDelete
  11. btul sangat-sangat. bila mende yang kita suka cepat je berlalu. mende yang kita tak suka rasa lambat je.

    http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/03/rahsia-cara-banyakkan-susu-ibu-memancut2.html

    ReplyDelete
  12. suka entri macam ni, tapi akak tak reti nak buat, reti baca je.. comel betul. mesej pun sampai.. tahniah

    ReplyDelete
    Replies
    1. entri lukisan memang menarik dan buatkan orang suka nak bacanya..

      Delete
  13. Comel jer entri ni...Simple tapi bermesej. Bukan mudah untuk membuat entri yang ada originaliti sebegini. Idea yang bernas!
    Tahniah!

    ReplyDelete
  14. wah ni yg rs hepi nk komen sini,sbb tgk sis mia dh reply semua komen suka..suka..


    tq share blog mun tu sy otw ke sana nk support entri kwn2 ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ye ke? heheheh jemput singgah blog mun ya... tq dear..

      Delete
  15. haha.. saya terasa.. mak cakap nama pon pelajar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang cukup terasa... tapi biasalah masa muda2 dulu kan...

      Delete
  16. hehe pandai mak dia bg jawapan...terus terdiam si anak tu...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena pandai jawab... salah jawab kang lain maksudnya... hehehe

      Delete
  17. ehh , terima kasih kak mia .
    banyak komen yang positif . terharuuu :')

    btw , malware telah dibuang . :D
    terima kepada yang komen jugakkk .

    jemput singgah blog mun yeww .

    ReplyDelete
  18. Comel..Memang masa itu emas. Kalau dah berlalu, tak dapat di putar balik. Kalau lah boleh..hehe..dah memang tak boleh kan kak mia sebab itu kena hargai masa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupp aini.. betul tu. sebab itu setiap saat yang dilalui harus dihargai....

      Delete
  19. kreatif betul Cik Mun.
    Rasanya ramai yang rasa macam Cik Mun kan..

    ReplyDelete
  20. simple tapi ayat dalam dialog tue mendalam

    ReplyDelete