image Terpaksa Makan Ubat - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Sunday, 28 April 2013

# Family Matters # From Me

Terpaksa Makan Ubat

Akhirnya, hari ini Mia terpaksa juga pergi ke klinik memandangkan sakit tekak yang teramat sangat dan batuk berpanjangan.



Dapat ubat batuk, kumur-kumur, cairkan kahak, antibiotik dan demam. Suami Mia dah bising sejak Jumaat lepas, suruh pergi klinik. Tapi Mia rasa tidaklah teruk sangat.

Hari ini, barulah lega lepas makan ubat. Harap cepat sembuh. Suara pun dah serak ni...

esok nak pergi kerja..
Published with Blogger-droid v2.0.6

54 comments:

  1. semoga diberi kesihatan yg sempurna ye Mia..take care..:)-

    ReplyDelete
  2. selamat makan ubat sampai habis dan cepat sembuh :)

    ReplyDelete
  3. selalu makan ubat ye =) cepat2 baik

    ReplyDelete
  4. mmg kena jumpa doktor juga , virus banyak sekarang ni , antibiotik tu wajib makan dan perhabis

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. macam2 sekarang ni... cuaca pun tak menentu..

      Delete
  5. kesian kak mia.. musim org tak sihat skrg ni.. deno bila batuk tak ke klinik sbb deno tak boleh mkn sebarangan ubat klinik.. biasanya deno amik woods atau strepsils atau terus ke hospital jumpa doktor deno.. btw, batuk deno dah berkurangan cuma skrg batuk berkahak.. bimbang juga, kalau tak baik juga dneo pun ingat nak ke hospital...

    akan jgn lupa habiskan antibiotik ya.. semoga kita sama2 cpt sembuh dari tak sihat nih.. amin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. deno lagi kesian.... kena lebih hati2... semoga cepat sembuh ya deno.. ;)

      Delete
  6. wah serak2 basah tu best jugak kalau nak karok lagu rock...hehe...apa2 pun semoga cepat sembuh dari batuk tu...

    ReplyDelete
  7. semoga cepat sembuh yer kak mia, huhuh kesihatan jangan diabaikan

    ReplyDelete
  8. semoga cepat sembuh kak..MV pun makan ubat batuk tapi bila tekak dah lega terus off

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo samalah.. kalau dah ok je.. cepat2 berhenti makan ubat... heheh

      Delete
  9. alololo cian nya dyee.meh sini misi nak cek kan..hehehh..semoga cepat sembuh kak :)

    ReplyDelete
  10. selamat makan ubat ye mia...nak sembuh kena telan yang pahit dulu...

    ReplyDelete
  11. jangan malas2 makan ubat ..hope cepat sembuh..huk3..

    ReplyDelete
  12. banyaknya ubat....semoga cepat sembuh,,,,walaupun sakit tapi tetap berblog yea....

    ReplyDelete
  13. Kalau saya batuk...sakit tekak..memang suara saya jadi serak..sampai ada classmate kata ratu rock..hehe. Semoga kak mia cepat sembuh ye. Kesian kak mia, walaupun sakit tapi masih rajin berblog.

    ReplyDelete
  14. nory pon dah ade tanda2 nak sakit tekak dhni...hurmmm...

    ReplyDelete
  15. Semoga cepat sembuh. Sihat waalfiat.

    ReplyDelete
  16. Tulah kita nikan Mia.....awal2 tak mo pegi...yelah ingatkan boleh baik tanpa makan ubat...

    ReplyDelete
  17. Banyak ubat tu Mia. Moga Mia cepat sembuh.
    Akakpun baru je sembuh drp masalah tekak.

    ReplyDelete
  18. Sy takut dan xpernah minum ubat batuk.. Xlalu

    ReplyDelete