image Lip Balm - Sebamed Lip Defense SPF 30 - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Wednesday, 3 April 2013

# Health

Lip Balm - Sebamed Lip Defense SPF 30


Lip Balm - Sebamed Lip Defense SPF 30

Lip balm atau pelembap bibir yang Mia gunakan ialah Sebamed Lip Defense SPF 30. Bila kerja dalam aircond, bibir akan cepat kering. Kalau dibiarkan boleh merekah dan pedih bila dah terluka.

Triple Protection - Smoothes dry and chapped lips soft and tender
  1. Regenerates chapped lips with Vitamin E
  2. Nurtures the sensitive lips with plant extracts
  3. Defends against UV Rays 
Protection Plus - Prevents light induced blistering

selain ini, Mia juga gunakan LipIce Sheer Color yang memang kedua-duanya sentiasa ada dalam handbag....

48 comments:

  1. Aritu ada beli sabun cuci muka jenama ni..tp lepas guna naik jerawat la pulak..

    ReplyDelete
  2. Salam manis buat Mia..

    Dulu-dulu Kak Ummi guna sabun brand Sebamed untuk anak kak Ummi, walau mahal tapi berbaloi...speechless... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan kak ummi... ;) mahal skit la tapi tak mengapa..

      Delete
  3. wah..boleh cuba ni..kje dalam aircond bibir cepat sgt kering..

    ReplyDelete
  4. Farah memang pakai ni Kak Mia...tapi tukar2... he he he...x tau lah berapa banyak lip balm yang ada kat dalam handbag ni...wakakakaa.... SebaMed, LipIce...DHerbs... brand kak Adza pun ada...ekekekeke....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh banyaknya farah... terpegun sekejap kak mia..

      Delete
  5. tak boleh guna .. prnh try tapi tak serasi ^^

    ReplyDelete
  6. bibir fyna pun kering. nak kena cari gak lah pasni.

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum mia...bagus juga ni boleh try nanti...:)

    ReplyDelete
  8. lip balm memang wajib kat handbeg segala2 beg la msti ada ni pun pernah try ok jugak untuk moist2

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. macam2 ada kat handbag kak mia ni... huhuh

      Delete
  9. tak pernah cuba lagi lip balm seba med. nanti nak cubalah :)

    ReplyDelete
  10. okey ye lipbalm jenama ni..belum pernah try lagi..hehe

    ReplyDelete
  11. eh samalah..lyeen pun guna lipice tu..ehehh

    ReplyDelete
  12. owang lelaki tak reti nak pakai menda2 camni.

    ReplyDelete
  13. Masa anak akak alami alahan kulit masa kecil dulu, akak gunakan sabun sebamed juga. Memang berkesan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kak salmi, sabun dia memang sesuai untuk masalah alahan...

      Delete
  14. Produk wanita ni.. Lelaki leh pakai tak? Hahaha

    ReplyDelete
  15. dulu selalu lah guna, sekarang dah tak guna lagi , hehe

    ReplyDelete
  16. Suka beli lip ice ni tapi pakainya tak pernah habis haha

    ReplyDelete