image Jus Epal Hijau - Mia Liana

Thursday, 18 April 2013

# From Me # Health

Jus Epal Hijau

Bagus kalau minum air buah-buahan waktu sarapan pagi. Pagi ini Mia minum jus epal hijau. Rasa masam sedikit. Tapi Mia tidak campur dengan ais.


Banyak betul khasiat epal hijau. Sesuai untuk diet, menurunkan paras kolesterol di dalam badan dan menjaga kesihatan.

jadikan amalan... 1 biji 1 hari....
Published with Blogger-droid v2.0.6

62 comments:

  1. memang banyak khasiat epal hijau ni sis..
    bestnya dapat minum jus epal...

    ReplyDelete
  2. Epal hijau baik utk kesihatan tmbh2 kalau tengah demam.. Isteri Eraz selalu buat air ni time Eraz demam...

    ReplyDelete
  3. semalam baru ja minum dekat kedai mamak..hehe

    ReplyDelete
  4. Minum jus buah pagi2 memang bagus nak membuatnya pepagi tu hadoyaii hehehhe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau pagi memang tak sempat buat kat rumah. terkejar nak gi kerja. jawabnya minum kat restoren la...

      Delete
  5. an apple a day keeps the doctor away! heee... hi kak mia... farah datang huru harakan sini... ^_^

    ReplyDelete
  6. saya pun suka minum jus epal hijau. febret ni :3

    ReplyDelete
  7. mmg selalu minum... biasa g restoran la.. lau kat umah, x smpat jadi jus hubby dh amik cicah dgn serbuk asam.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kat rumah ni... lepas beli sampai rumah je terus ngapppp... makan depan tv.

      Delete
  8. selalu minum kalau makan luar,.. nak buat sendiri, tak terbuat pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal... nak kena orang lain yang buatkan...

      Delete
  9. nyum2... sedapnya kalo kat rumah oklah buat sendiri. tp kat luar tu beware sebab kadang bnyk gula :)

    ReplyDelete
  10. dah lama tak minum jus epal hijau nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm... nanti minum la bila senang2... ya kak sukma...

      Delete
  11. Pagi-pagi minum masam-masam ni mesti sakit perut lepas tu. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh.. tak lah hazmin... nasib baik perut boleh terima.. ;)

      Delete
  12. Sy pn tgh mengamalkan jus epal jgk ni..nk berdiet..

    ReplyDelete
  13. miss slalu mkn buah epal hijau ngn asam kulit limau.. sedap!

    ReplyDelete
  14. dulu dah try , skait perut pulak , tak biasa

    ReplyDelete
  15. kalau batuk & selesama juga elok amalkan ini !

    ReplyDelete
  16. Tak lama dulu PIL minum ni mia.... la ni tak taulah...tak de sapa nak tolong blend kot...
    okje pun suka jugak epal hijau ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo... hmmmm kena blend sendiri la nampaknya hainom. kalau tak, minta orang kedai makanan tolong blend kan...

      Delete

  17. Salam manis buat sweet Mia...sedapnya jus epal, memang feberet KakUmmi ni..:D

    Bungkus bekal disuruh emak,
    Bawa ke kebun berseorangan;
    Jus epal pembunuh lemak,
    Lawa anggun ada potongan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam kak ummi...

      beli epal dari penjaja
      minum jusnya terasa lega
      pantun kak ummi sungguh teruja
      kesihatan juga turut terjaga

      Delete
  18. saya mmg suka jus epal. 1 gelas mmg tak cukup tambah2 lagi kalau ada ais. mengancam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo bagus sangat tu nabeel. letak ais, terus terangkat... ;)

      Delete
  19. Ni epal hijau yg ori kan kak. sbb biasanya kalau kat kedai dia letak color bg hijau kan. apa2 pun ni salah satu faverite kita tau kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni memang betul2 ori baby.. kak mia dah biasa dengan kdedai makan ni..

      Delete
  20. AJ tak suka sangat kalau jus epal ni..
    Kalau epal hijau betul2 AJ suka....
    Sedap... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang kat gambar tu.. yang kak mia minum tu.. jus epal hijau la... ;) takpe AJ..

      Delete
  21. assalamualaikum mia...mmg sedap ais jus epal hijau ni...:)

    ReplyDelete
  22. Sedap itu. Untuk yang diet pun boleh.

    ReplyDelete
  23. tapi ada baca kalau boleh makan yang merah sebab yang hijau ni ada asid

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun. tapi yang hijau ni sesuai untuk diet...

      Delete
  24. betul tu kak mia :)

    shida kalau dekat luar pn order air yg sama hee :)

    ReplyDelete