image Bantu Blogger Edit Blog - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Tuesday, 30 April 2013

# Community

Bantu Blogger Edit Blog

Malam tadi, Mia bantu lagi seorang blogger yang sedang edit blog dan ingin memasukkan coding auto read more. Angah telah cuba buat tetapi tidak berjaya. Link tutorialnya di SINI.

Jadi, Mia pun belek coding blognya dan ternyata Angah dah buat semua yang blog tutorial ajarkan. Mia pun semak lagi rupanya blog Angah ini ada pernah diubah sendiri dan Mia masukkan coding yang sama juga pada bahagian yang satu lagi. Bila di preview, barulah menjadi fungsi auto readmore.

klik pada gambar untuk besarkan

Alhamdulillah, selesai juga masalah Angah. Terima kasih kerana sudi buat entri penghargaan di SINI.

sejak akhir-akhir ini, ramai juga blogger yang minta bantuan Mia. Mia tolong mana yang termampu dan bergantung kepada kelapangan...

84 comments:

  1. wahh , tahniah kak mia :) apa kegunaan autoreadmore ea kak mia ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear. banyak kegunaannya. salah satu darinya ialah boleh meningkatkan pageviews entri.

      Delete
  2. congrats kak mia...congrats kak mia...teruskan sifat dan sikap murni kak mia...am proud of you...

    ReplyDelete
  3. buat readmore ke...hehereadmore mengurangkan beban post pada home dan juga menaikkan traffik...

    ReplyDelete
  4. kak mia suka bantu blogger . sifat yg terpuji :)

    ReplyDelete
  5. wahh, mesti best tahu coding semua ni . =D

    ReplyDelete
  6. rajinnyer diaaa.. :) lps ni kite org pulak yerrr :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan harith... kak mia tengah online masa tu..

      Delete
  7. rajin betul kak Mia., hehe

    ReplyDelete
  8. Salam kenal Mia Liana.. bangga sangat orang ramai follower spt Mia sudi jenguk blog Che Mid..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal juga che mid... kebetulan tengah sesi blogwalking semalam... ;)

      Delete
  9. Untung org bijak it ni...mcm lieya ni mmg buta it...x tau sgt nak godek2 coding...

    ReplyDelete
  10. wahhhh hebat! nt boleh bantu kite.. kite baru nak edit2

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ya... nak edit blog tu, jangan lupa backup dulu..

      Delete
  11. Wah!! Thanks kak Mia..ada jugak entri utk saya :D :D thanks kak mia sebab banyak membantu!!! :D

    ReplyDelete
  12. hebat tol kak mia.. kene nuntut ilmu ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq paly... heheeh ilmu blog je, ilmu lain tak boleh tau paly... ;)

      Delete
  13. Beruntung ada blogger berilmu macam Mia yang sudi membantu rakan-rakan blogger lain.. Tahniah Mia!

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah kak mia dah usaha dan berjaya membautkan untuk si angah... Teruskan usaha ..

    ReplyDelete
  15. Selamat malam dan terima kasih kunjungannya

    ReplyDelete
  16. tolong menolong kan amalan murni, tahniah buat mia atas usaha murni :)

    ReplyDelete
  17. Insyaallah, budi baik akan dibalas baik...
    Tolong menolong itu amalan yang mulia. :)

    ReplyDelete
  18. puaskan kalau dapat tolong blogger lain kan :)

    ReplyDelete
  19. slm sis mia huhu dh pening tak tau nk cr tutorial kt mana lagi dh.sggh sini trs nk minta tlg ngeee ^^

    smlm saya dh create menu bar baru khas utk page 'bloglist'.mmg blog xlah berat mana tp rsnya nk pindahkan semua bloglist ke page baru.saya dh create page n published..tapi saya lupalah mcm mn ye nak mskkn semua senarai bloglist tu..lupa x reti dah he3...

    trm ksh ye sis mia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo yang gerobok list tu ke? mia tengok ok je kalau buat list macam tu. tapi kalau nak masukkan widget bloglist ke dalam tu rasanya tak boleh. hanya boleh letak di main page blog sahaja.

      Delete
  20. baiknya k.mia saling tolong menolong :)

    ReplyDelete
  21. kakmia mmg baik hati.. hari tu kakmia tlg deno.. semoga kakmia sentiasa murah rezeki.. amin! :)

    ReplyDelete
  22. eden pon xpenah tukar template dari awal buat blog dl... sbb xreti
    kawan yg tlg buat.. hehe

    ReplyDelete
  23. Tolong menolong sesama blogger. Barulah meriah dunia blogger ni. hehe

    ReplyDelete
  24. kak mia memang baik hati, terbaik dr kak mia... sayang akak

    ReplyDelete
  25. kena berguru dengan dik MIA nie...view ler blog akak laks..huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikkk hehehe.... tengoklah nanti masa tiba musim rajin mia....

      Delete
  26. tahniah kak mia.... berkongsi ilmu demi kebaikan.....

    ReplyDelete
  27. Nasib berjaya Read more okje....itupun sebab tengok mia buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.... masa tu senang skit nak edit. sekarang ni bila html editor berwajah baru, tu yang leceh skit....

      Delete