image Kuota Pelan Data Masih Banyak - Mia Liana

Tuesday, 30 April 2013

# Entertainment Matters # From Me

Kuota Pelan Data Masih Banyak

Hari ini hari terakhir bulan April 2013. Bila Mia semak pelan data handphone ini masih banyak lagi. Guna pun tak sampai 2GB.



Walaupun Sofea dah tengok kartun Pingu dan Upin Ipin di YouTube, namun masih banyak lagi. Stres juga ni.

Nampaknya, hari ini perlu guna internet sebanyak yang termampu di handphone ini. Rasa rugi kalau ambil pakej 3GB, tapi tak gunakan sepenuhnya.

kalau tak sempat nak habiskan... redha ajelah jawabnya...
Published with Blogger-droid v2.0.6

71 comments:

  1. wah..kna downlod banyak2 nie kak mia..:)

    ReplyDelete
  2. byk lagi tu sila gunakan sebaik mungkin

    ReplyDelete
  3. akak... layan movie banyak2...ekekekeke... x pun download banyak2...cepat ler habis quota tu...ekekekekee.... bagi kat Farah kejap jer habis tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh... kalau farah dekat sini, memang kak mia dah share kan wifi dah ni...

      Delete
  4. baa~ CAK!!

    untung la henset canggih.. untung la bleh tgk k-pop n justin beiber bebanyak... hahahaha

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. harap misi hari ini akan berjaya... guna banyak2..

      Delete
  6. Selalunya saya rasa macam tak cukup je data plan yang diberi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmmm.. kena ambil pelan data yang lebih besar tu nampaknya..

      Delete
  7. gunakan sepenuhnya plan tu kak Mia.. heheheeh

    ReplyDelete
  8. remy alhamdulillah... ambil pakej unlimited celcom...rm 50 jer sebulan..... boleh guna sampai puas...

    ReplyDelete
  9. ada yg tak cukup..liana pula tak terguna hehe

    ReplyDelete
  10. Macam mana ni? Broadband sy 4gb habis quota dalam masa 3 hari???

    ReplyDelete
  11. Rasa rugi bila bayar tapi tak gunakan...

    ReplyDelete
  12. masuk youtube cepat ajer abis tu mia :)

    ReplyDelete
  13. Best ada henpon canggih.. Mieza guna nokia cikai2 jer.. Huhu.. Tak dapat nak buat apa dgn henpon kite.. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe... kak mia pun dulu macam miza jugak. ada rezeki lebih barulah ada handphone macam ni..

      Delete
  14. Nak sikit data 9lan tuh! Hukhuk.. sy guna postpaid dg, 4gb sebulan..masuk mggu 3 mst tggl 1 gb lg..hukhuk

    ReplyDelete
  15. emmm... download aje video pingu dan upin&ipin nanti cepatlah abis kuota.

    ReplyDelete
  16. download byk2 lag mia apa lagi !

    ReplyDelete
  17. assalam Mia..boleh acik tau..mia guna data plan apa..acik nak cari yang boleh guna prepaid sejak tukar samsung susah pulak..dulu masa BB senang

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam acik.. mia guna data pelan yang pospaid. yang prepaid mia tak reti..

      Delete
  18. Salam Mia..

    Bagus tu Mia, selalunya orang tak cukup, kalau lebih boleh lah download banyak2 kan.

    ReplyDelete
  19. meh sikit kat saya. Hehehe.

    Jemput ke blog saya.

    From,

    Nasz

    www.mohdnaser.com

    ReplyDelete
  20. Kalau saya tu..cepat je lah habis..hehe.

    ReplyDelete
  21. Ramai yang tak cukup, Mia pulak berlebih. Macam mana tu Mia..

    ReplyDelete
  22. Kak Mia gunalah internet sebaik mungin.. jgan tunggu sampai nk abis internet baru nak guna main puas2 ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cadangan yang bernas tu. akan dilaksanakan untuk bulan mei ni..

      Delete
  23. kalau tak habis guna bakinya burn ker... maaf lah aye tak pernah guna broadband... tak tau kesahnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah memang burn. takleh carry forward ke bulan berikutnya... huhuhu

      Delete
  24. ya... gunakan sepenuhnya kakmia :)

    ReplyDelete
  25. ne kalau dpt kat eca,laju je habis.hahaha...menghabiskan tgk youtube

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... semalam kak mia tengok youtube.. macam2 video ditengoknya.

      Delete
  26. Memang rugi kalau guna tak abis ni. Kalau tak abis kuota elok downgrade je. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la... tapi kalau downgrade nanti rasa macam tak cukup pula...

      Delete
  27. Replies
    1. haah mv.. memang ambik 3GB... biar puas layan internet... heheh

      Delete
  28. jimat pakai tp rasa rugi pulak dh kan kak mia sbb xpakai..

    ReplyDelete
  29. kalau boleh jual kouta tu kat sape2 kan best......

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la timi.... kalau ada, dah lama dah.... kak mia jual... hehehe...

      Delete
  30. Setuju tu.....kena gunakan sepenuhnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq hainom.... ni la masalah mia bila sampai hujung bulan... huhuhu

      Delete
  31. Klu sy download je citer upin ipin byk2.. Hehe... Sure cepat je hbis...

    ReplyDelete