image Timbang Berat Blog 4 - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Friday, 13 September 2013

# Blog Matters

Timbang Berat Blog 4

Rasanya dah lama juga tak timbang berat blog. Entri sebelum ini ada di SINI.

Selepas buat banyak perubahan, inilah yang terslim yang Mia boleh buat dengan widget yang ada sekarang ini.



Size : 93.63 KB
Load time : 0.68 second

Yang penting tidak melebihi 150KB. Berat pun kena maintain. Senang nak loading walaupun internet lambat macam siput. Pengunjung pun senang, hati kita pun girang... (^_^)

kekal slim sepanjang masa...

posted from Bloggeroid

33 comments:

  1. blog fae x byk widgets so hopefully kalo readers singgah, x lambat loading. kalo lambat pun pls blame internet connection hehe.

    ReplyDelete
  2. mcmana bila visit blog Fuza? Komen sat..slow ke cepat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mia dah datang tadi.... blog fuza tidak berat. ok la tu..

      Delete
  3. Hehe blh juga d timbang2..kita try juga la :-)..

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan ya asha... ni linknya
      http://www.iwebtool.com/speed_test

      Delete
  4. sis mia,saya baru je timbang blog guna iwebtools = size 128.09 load time 0.57 speed 0

    kalau guna pingdom pulak = performance grade 75/100 load time 3.09s page size 2.0mb,your website is faster than 51% of all tested websites

    Saya kelirulah,sis.sebenarnya guna widget mana yang lagi tepat kiraan berat,blog kita.tqvm sis mia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ok tu.. tak berat sangat. memang banyak widget sekarang ni. tapi kak mia lebih berkenan pada iwebtools. sama2 ya..

      Delete
  5. Shark pn kne timbang ni..
    Aritu tukar layout x try timbang lg.
    Tp rsanyer slim jugak.

    ReplyDelete
  6. ala..blog saya naik berat kak mia tapi speed 0.71 seconds dan average 0 seconds

    ReplyDelete
  7. terima kasih kak mia . saya pun dah timbang blog saya ... http://jmbelog.blogspot.com/2013/09/timbang-berat-blog.html

    ReplyDelete
  8. uiii saiz blog sy 100kb uhuk uhuk.tp mujur loading ringan jer 0scnd

    ReplyDelete
  9. laju la ... deno o.9 second.. berat eh kak?

    ReplyDelete
  10. mmg ringan sini..suke sbb xloading lame..kene buat timbang berat jgk nih.

    ReplyDelete
  11. Akak belum timbang lagi, dulu timbang, ok jer...tapi kalau internet slow mmg lmbt nak buka...

    ReplyDelete
  12. Kak Mia, Shakira ada buat entry thanks. Singgah kak :)

    Alhamdulillah tak berat. Korang macam mana? Jom cek :)

    http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/09/alhamdulillah-tak-berat.html

    ReplyDelete
  13. wah di timbang timbang kaya anak bayi waktu di posyandu.

    ReplyDelete
  14. Harap-harap blog wanie pun tak berat juga lah kak mia...:D

    ReplyDelete
  15. nad harap blog nad tak berat sgt hhuhu baru nak gi timbang hehe

    ReplyDelete
  16. aah kan.. lama dah tak timbang blog..

    ReplyDelete