image Trafik Mialiana.com Dari Jun Sehingga Ogos 2013 - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Wednesday, 11 September 2013

# Blog Matters

Trafik Mialiana.com Dari Jun Sehingga Ogos 2013

Terus-terang Mia katakan sejak 3 bulan lepas, Mia agak sibuk dengan kerja dan aktiviti outstation. Trafik blog ini macam air di lautan, ada pasang surutnya. Mia juga kurang berblogwalking tetapi masih mampu untuk update blog secara konsisten walaupun hanya dengan mobile. Ditambah pula dengan musim perayaan, prestasi ranking Alexa juga terjejas. 

Diharap bulan September ini, prestasi blog ini akan kembali meningkat seperti dulu dengan beberapa perubahan yang telah dibuat ke atas blog ini. Wish me luck!

Namun begitu, Mia nak ucapkan ribuan terima kasih kepada semua pengunjung sama ada blogger atau silent reader yang bertandang ke blog ini. (^_^)

Jemput tengok laporan trafik dari bulan Jun sehingga Ogos 2013..

klik pada gambar untuk besarkan





Trafik Mialiana.com Dari Jun Sehingga Ogos 2013
42,994 visits

Pecahan trafik adalah seperti berikut :

Search traffic - 18,236 visits
Referral traffic - 10,672 visits
Direct traffic - 3,746 visits
Campaigns - 10,340 visit

Purata trafik sehari ialah 473 orang pengunjung.

Kepada yang belum ada Google Analytics, boleh ikuti tutorialnya di SINI.

laporan trafik dari Google Analytics untuk 3 bulan sekaligus...

43 comments:

  1. Tahniah!

    Terima kasih juga perkongsian info ini.

    ReplyDelete
  2. sibuk pun tetap banyak jugak tu Kak Mia. :)

    ReplyDelete
  3. fae belum ada google analytic. not thinking to have one yet. hehe.

    ReplyDelete
  4. Tq informasi brguna..msh byk juga 2 mia.perlu tingkatkn usaha lgi :-)

    ReplyDelete
  5. tak pernah fikir pun pasal nak buat nie..thanks kak mia...

    ReplyDelete
  6. masih banyak tu MIA ---- I follow - tahniah

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. itu lah.. sampai sekarang kak mia masih terconfuse skit. takut tersalah jawap nanti. minta maaf ya. mula2 pasang google analytics, tiada campaign. lama2 ada pula dengan sendirinya.

      Delete
  8. baru 1st time singgah kat blog ni. trus berkenan sebab susun atur lawa, cara penulisan blog yg santai :)

    ReplyDelete
  9. kak mia busy pun trafik tetap bombastik jugak.. hehe.. tahniah and keep it up.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang bz sangat masa tu... tidur pun tak cukup... tq aisya...

      Delete