image Dapat Lagi SMS Penipu - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Friday, 27 September 2013

# Community # Security

Dapat Lagi SMS Penipu

Sebelum ini Mia ada cerita dalam entri SINI tentang SMS penipu.

Mana tidak anginnya, semalam petang dapat lagi. Agaknya sudah tidak ada nombor lain yang nak ditipunya.




Kali ini hadiah RM 19,000 dari SHELL HELIX. Memanglah Mia terus buang SMS ni. Tak kuasa nak layan. Memang sah penipu.

mood tidak suka....

posted from Bloggeroid

70 comments:

  1. Huh.. betul k.mia.. skrg ni byk giler sms mcm ni.. tau nk nipu org jele keje deme ni.. hati2 lea pd semua yg dpt msj mcm ni...

    ReplyDelete
  2. haha..luqman pon dpt tp hadiah up sikit dr yg akak punyer..menang 20,000 ribu..kihkih.. :) jgnlah ade yg percaya.

    ReplyDelete
  3. menjadi2 pulak kan dorang nihh. huuhh

    ReplyDelete
  4. dulu selalu jugak dpat..shell dgn petronas...pernah jugak call balik,,tapi orang seberang laut yang angkat..hehehehe..so tau dah keje sape...malas je nak layan lg..

    ReplyDelete
  5. tp rm20,000... baru semlm dpt..klu betul x pe jugak...mmg pi tuntut...

    ReplyDelete
  6. cmfrm menipu..sapala mau bagi duit banyak tu kan..sah2 menipu

    ReplyDelete
  7. same with me......dpt sms minggu lepas.......same figure.....

    ReplyDelete
  8. akak, bukan takat dapat SMS, dapat call lagi. Ia ia Mat Indon tu cakap akak menang, tp kita dah tau penipu kan..Layan je..Bila soal-soal lagi, terus dia letak tepon...

    ReplyDelete
  9. tunjuk je kat polis, tahu la dia detect... sy pnh dpt call lagi konon dr celcom tapi gaya cakap macam org nepal je...

    ReplyDelete
  10. sekarang bukan setakat sms, melalui email pon ada...berhati2 la yer...^_^

    ReplyDelete
  11. menipu je skg ni..mcm2 bnde nk ditipu semata2 nk duit

    ReplyDelete
  12. anna pon slalu dapat sms cmni.. anna pernah call tanya dia, dia siap minta minta no akaun bank lagi.. anna trs tutup fon...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahaya tu... takleh dedah nombor akaun sembarangan...

      Delete
  13. bertuah kalau dapat jumlah sebesar tu....akak baru jer dapat sms macam tu....abaikan jer......

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang bertuah sungguh.. tentu ramai yang dah kaya sekarang ni...

      Delete
  14. sy pun ada dpt dulu. adik sy pnh col terus tya mcm2 last2 org tu takut sampai mcarut2 patu ltk terus telepon..haha

    ReplyDelete
  15. LOL...byk kali dah kena...better abaikan je kak... :)

    ReplyDelete
  16. Mungkin kita sudah lali dan faham akan penipuan ini tapi masih ada juga yg percaya...itu yg peliknya, sebab itu cara penipuan ini tidak terhenti

    ReplyDelete
  17. Saya sms dah tak dapat tapi sekarang ditukar cara pm di facebook pula

    ReplyDelete
  18. selalu juga dapat.. then dapat kol nombor yang sangat pelik.. bahaya teknologi sekarang mendatangkan keburukan lebih dari kebaikan..

    ReplyDelete
  19. Pernah jgk dapat sms, email pun ada ... Haisshh, ada tu cakap nak tumpang akaun bank ler ... Macam2 cara ... Cakap menang hadiah ler konon pernah membeli kat kedai dia ... Padahal x pernah pun ...

    ReplyDelete
  20. menipu aje kerja dorang ni kan...sabar je la

    ReplyDelete
  21. aiza pernah juga dapat sms lebih kurang macam tu.. tapi dari power root.. geram sangat terus delete je..

    ReplyDelete
  22. Kak mia, kita dapat msg yg sama.. tapi tak peduli.. tau mesti scam punya..

    ReplyDelete
  23. assalamualaikum mia...betul tu mmg penipu jer..mama pun ada dpt sms yg mcm tu...:)

    ReplyDelete
  24. saya pon pernah gak dapat macam nii.. kat email pon kadang2 ada.. ^_^

    ReplyDelete
  25. ada lg yer sms ni..
    ingtkn diorg dh putus asa dh..
    isk isk isk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknya.. sehingga ke hari ini, masih belum putus asa..

      Delete
  26. Replies
    1. nampaknya... makin menjadi-jadi diorang hantar sms ni...

      Delete
  27. memang nampak sgt menipu nya kan kak mia, harap2 xde yg terpedaya

    ReplyDelete
  28. haha haha tipu, tipu, sy tak bodoh, saya tak bodoh, jantan dayus, jantan dayus kalau dia call cakap aje camtu......

    ReplyDelete