image Watermark Gambar Secara Mobile - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Monday, 30 September 2013

# Tutorial

Watermark Gambar Secara Mobile

Tentu ada yang perasan, kalau Mia update blog secara mobile, Mia akan gunakan watermark mialiana.com yang simple.

Mia sebenarnya gunakan aplikasi Add Watermark Free untuk masukkan watermark di gambar yang Mia ambil sebelum update ke dalam blog. Ternyata amat memudahkan.

Antara printscreen yang Mia ambil...










Hanya perlu setting sekali sahaja tulisan watermark yang kita ingini. Selepas itu dah boleh gunakan untuk gambar-gambar seterusnya.

Selamat mencuba..

menuju ke arah mobile blogging...

posted from Bloggeroid

44 comments:

  1. senang sungguh kan,..jarang dah guna mobile blogging kak..

    ReplyDelete
  2. tak pernah lagi menggunakan watermark secara mobile.......

    ReplyDelete
  3. Best2..sya tgh duk cri2 watermark ni..rima kasih kongsi akk mia

    ReplyDelete
  4. Kak mia..knapa tiap kali sya join ga yg ada copy html sya pnya layout trus tkar tempat..wuu..akk..tolong sya..bleh?:'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikkk... pelik. nape leh jadi gitu. boleh inbox kak mia tak?

      Delete
  5. Wah terima kasih tunjukkn cara klu tak sy slalu update blog mlalui mobile n gmbr sah2 x secure. Lpas ni nk install n dpt slntkn gmbr. Thanks mialiana.

    ReplyDelete
  6. sy xmmpu lg kot nk bt mcm ni kak =) bru sy thu ape tu watermark..igtkn banner ke ape..he3..nice sharing kak

    ReplyDelete
  7. Kak Mia, dalam android ada ya? Nanti nak cubalah

    ReplyDelete
  8. same la kite kak. hehe.. nak pkai laptop dah malas dah

    ReplyDelete
  9. hebat kak mia.......nice share about watermark on mobile

    ReplyDelete
  10. Kalau pakai handphone canggih, boleh je buat semua ni.Hehe

    ReplyDelete
  11. saya nama je ada note 8.0 tapi hampeh tak reti guna jugak hehehe

    ReplyDelete
  12. wahhh kena cuba lps ni sbb shida rajin gak update guna S3 :) thanks kak mia..

    ReplyDelete
  13. Sangat2 membantu.. Thank sharing :)

    Ada masa jom singgah ke blog saya :)
    http://akmaabdullah.blogspot.com

    ReplyDelete