image Blog Archive Dropdown Menu - Mia Liana

SAPS Ibu Bapa ok? berikut adalah laman semak keputusan peperiksaan online SAPS Ibu Bapa yang rasmi oleh KPM

Friday, 13 September 2013

# Blog Matters # Tutorial

Blog Archive Dropdown Menu

Jika anda perasan dalam aktiviti makeover blog bagi bulan September 2013 ini, Mia ada menukar style widget Blog Archive kepada Dropdown Menu. Sebelum ini, Mia gunakan Hierarchy. 




Sebab itu ada nampak kelainan sedikit sebab kita sudah terbiasa menggunakan jenis hierarchy untuk widget Blog Archive. Berubah untuk yang lebih baik, tidak salah, bukan? Kalau rasa sudah tidak berapa berkenan, bolehlah tukar balik kepada hierarchy nanti.

Satu lagi kelebihannya jenis style Blog Archive Dropdown Menu ialah mesra pengguna web mobile. Senang nak buat pilihan.


jangan lupa kehadiran pengunjung ke blog kita melalui smartphone dan tablet...

23 comments:

  1. comey gak kan pakai ni.. nak try gak la t.. tq kak.

    ReplyDelete
  2. bgus kugak ni...xde la archive tu nanti panjang berjela-jela yer

    ReplyDelete
  3. makaseh sharing2 kak mia.. hehe jemput join GA nie http://nooramyma.blogspot.com/2013/09/special-giveaway-2013-by-misz-nadea.html

    ReplyDelete
  4. perkongsian menarik.. terima kasih..

    ReplyDelete
  5. sekali sekala berubah angina kan kak mia..hehehe..

    ReplyDelete
  6. oh, tq sbb share akak. tp solehah xbpe ske sgt wt cmni sbb kena tgk satu2 entri tu.kdg2 solehah xigt tarikh wt entri tu

    ReplyDelete
  7. bila penggunaan blog archieve spt ni,boleh jugak meringankan blog kak mia??kalau boleh sy pun nak mencubanya...

    ReplyDelete
  8. sy lagi suka yg lagi hierarchy.. ctrl + klik je.. buka byk2 tab mana entri yg belum dibaca lagi sebab selalu tengok tajuk je, tak ingat pulak bila tarikh last singgah blog tu.. hehe

    ReplyDelete